Succesvol Rabobank Special Soccer Toernooi in Stadion De Vliert

23 sep , 12:52 Sport
fcdb foundation special soccer groepsfoto
Het Rabobank Special Soccer Toernooi kende dit jaar wederom een geslaagde editie. Op een stralende middag verzamelden vijf jeugdteams en zes jongseniorenteams uit 's-Hertogenbosch en omgeving zich in Stadion De Vliert voor een dag vol sportiviteit en plezier. De teams werden om 12.00 uur verwelkomd in het stadion, waar het toernooi werd geopend door wethouder Marianne van der Sloot, Rabobank-directeur Dick van Rhee en Esther Vroegh, voorzitter van de FC Den Bosch Foundation.
Dick van Rhee is onlangs gestart als Directeur Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken. “In de samenwerking met de FC Den Bosch Foundation richten wij ons op kinderen vanaf zes jaar die (nog) niet (genoeg) sporten en bewegen in groeps- en/of verenigingsverband. Bij een groep horen, je geaccepteerd en veilig voelen binnen de sociale normen van een groep is essentieel voor de ontwikkeling van allerlei sociale, fysieke en mentale vaardigheden. Speciale voetballertjes kunnen daarbij wat extra hulp gebruiken. Dat vraagt om een leeromgeving waarin zij zich veilig voelen en zich spelenderwijs - in eigen tempo - kunnen ontwikkelen. De FC Den Bosch Foundation en partners als Stichting Special Talents bieden zo’n omgeving en daar wil Rabobank voor nog meer impact graag waarde aan toevoegen.”
De organisatie lag in handen van de FC Den Bosch Foundation, in samenwerking met collega's van FC Den Bosch, samenwerkingspartners en vrijwilligers. Het toernooi werd extra speciaal door de aanwezigheid van spelers en staf van FC Den Bosch, die dit jaar opnieuw als buddy werden gekoppeld aan de deelnemende teams. Dit zorgde voor veel interactie en een unieke ervaring voor alle deelnemers.
De teams gingen vol enthousiasme de strijd aan in de jeugdpoule en de seniorenpoule. Uiteindelijk bleek HRC'14 uit Hurwenen de sterkste in de jeugdpoule, terwijl DBS uit Eindhoven de overwinning in de seniorenpoule pakte. Beide winnende teams ontvangen een uitnodiging voor de wedstrijd van FC Den Bosch tegen De Graafschap op 4 oktober, waar ze nog eens in het zonnetje worden gezet.
Het Rabobank Special Soccer Toernooi werd mogelijk gemaakt door de steun van de Rabobank en de Zwaluw Jeugdactie. Dankzij hun bijdrage, kunnen we terugkijken op een geweldige en sportieve dag, waar zowel deelnemers als toeschouwers met een grote glimlach op terugkijken.
Foto's gemaakt door Kees Vos Fotografie