Musicare is niet zomaar een muziekschool

Foto: Musicare

Odette Sorber en Tim van Baalen zijn zes jaar geleden begonnen met Musicare. Ze hebben inmiddels tweehonderd  leerlingen op de muziekschool. Het is dan ook niet zomaar een muziekschool.

“We bieden diensten en trajecten op maat voor elke individu en voor elke instelling, groep of bedrijf”, vertelt Tim enthousiast. Odette vult aan:  “Elke muziekles moet leuk zijn. In onze lessen ligt de nadruk op het plezier hebben in muziek maken. Maar soms is het doorzetten en is er frustratie. Ook daarin geven we ruimte en motiveren we kinderen en volwassenen toch elke keer weer een nieuw succes te behalen. Zo is muziek op diverse levensgebieden op een fijn waardevol middel”

Musicare is 2018+
Musicare speelt in op het zich ontwikkelende brein van de kinderen. Er wordt bekeken hoe het kind het beste kan leren. Als daar een beeld van is gevormd, worden diverse methodes en tools aangereikt die passen bij de hersenactiviteiten van het kind – muziekonderwijs anno 2018+. De muziekschool werkt met digitale hulpmiddelen en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van (muziek)onderwijs om zo goed mogelijk in te spelen op dat veranderende brein.

Doordat de coaches verschillende muziekinstrumenten beheersen en pedagogische en didactisch zó zijn onderlegd kunnen ze altijd aan de doelen die jij voor jezelf stelt werken. Heb je geen voorkeur voor een instrument? Ook dat is geen enkel probleem: probeer ze uit, dan wordt die match uiteindelijk gemaakt.

Toekomst
Het uitgangspunt van Tim en Odette: d jeugd enthousiast maken voor muziek – nu en in de toekomst. Om dat doel te bereiken proberen ze de drempel om de lessen bij Musicare te volgen zo laag mogelijk te maken. En de lessen ook zo interessant mogelijk. Dat doet Musicare als volgt:

Lesgeldreductie
Lesgeldreductie krijgen niet alleen alle kinderen onder de 18 jaar in de gemeente Vught maar die minimaal 1 jaar muziekles willen volgen.

Muziekles na school op school
Dit zijn lessen die in diverse leervormen kan worden aangeboden.

V-Kids
Het kinderkoor schrijft zelf songs en treedt diverse keren op, bijvoorbeeld bij evenementen in de gemeente. Op 25 november is er een optreden in Theater de Speeldoos. meer info

Musicademy
Een intensieve vorm van individuele muzieklessen met  diverse masterclasses voor leerlingen tot achttien jaar die er écht voor willen gaan.

MusiMoves
Aan de hand van een muzikaal werkboek geeft Musicare alle kinderen op de basisschool in de gemeente Vught de kans te leren wat muziek met jou en je leven kan doen. Je kan dan alleen, met ouders en in de klas muziek maken.

Interesse gewekt? Kijk dan op de website

Musicare
Reutsedijk 10
5264 PC Vught
Email [email protected]
Tel. 06-21943996

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen