112

Hulpdiensten week 12: gevonden granaat, brand en ongevallen

Foto: FPMB Bart Meesters

Een drukke week voor politie, brandweer en ambulance. Meerdere ongevallen, een brand in een schuur, inbraak en een gevonden granaat waren enkele van de meldingen.

Bij Kindcentrum het Kwartier aan de Koninginnelaan in Vught werd afgelopen week een granaat gevonden. Kinderen van een van de basisscholen waren met de granaat aan het spelen, toen een leraar ze opmerkte. De EOD werd opgeroepen en stelde vast dat het om een oefengranaat ging.

Aan de Torenstraat in Helvoirt raakte een oudere vrouw gewond toen ze schrok van een afslaande auto en daarbij ten val kwam. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Aan de Nieuwkuijkseweg raakte een auto van de weg en reed door het hek van een dierenweitje in. De bestuurder was onwel geworden en werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook aan de Parklaan in Vught vond een ongeval plaats.

De brandweer kwam in Vught in actie voor een schuurbrand aan de Hoevensestraat. Ook post Helvoirt werd opgeroepen met de waterwagen. Bij de brand kwam veel rook vrij. De oorzaak is onbekend. De brandweer kreeg ook een melding van gaslucht aan de Industrieweg en een meting aan de Oude Bossche Baan in Helvoirt.

Bij voetbalclub V.V. Helvoirt is een inbraak gepleegd, waarbij de kassa-lade werd gestolen. Ook ontstond er schade omdat de inbreker met geweld naar binnen ging. In politie verzoekt mensen die meer over de inbraak weten, contact op te nemen. In de oude school De Wieken in Vught werden drie jeugdigen betrapt op vernieling van ramen. De ouders zijn geïnformeerd en de jongeren zijn doorverwezen naar HALT. Op een andere plek in Vught is een auto beschoten met een balletjespistool. Dit zorgde voor een forse schade aan de auto. Verder kwam de politie in actie voor een fietsster op de A65 en een urgente vermissing van een oudere man. Hiervoor werd ook de politiehelikopter ingezet. De man werd uiteindelijk aangetroffen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen