Felien van der Well wint Vughtse voorleeswedstrijd

Vorige week vonden de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021 plaats. Omdat een grootse bijeenkomst nu niet mogelijk is, sloegen de bibliotheek Huis73 en NOVO3 de handen ineen en mochten de finalisten naar de studio van NOVO3 komen. Daar werd Felien van der Well van basisschool de Piramide uitgekozen tot winnaar.

Zes scholen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt deden mee aan de voorleeswedstrijd: de Dr. Landmanschool, de Piramide, de Leydraad, de Lichtstraat, het Molenven en de Springplank. Iedere school vaardigde een leerling uit groep zeven of acht af om een stuk uit hun lievelingsboek te lezen. Daarna was het aan de jury om te beoordelen wie hier het beste in was. Een lastige keuze vonden wethouder Toine van de Ven en Heleen Korthals van Plaza Cultura. Zij jureerden samen met de kampioen en een andere deelnemer van vorige jaar; Jona Lens en Mae Kemps. Uiteindelijk werd Felien van der Well tot de Vughtse Voorleeskampioen gekozen. Zij gaat door naar de Brabantse Kampioenschappen.

Live meeluisteren

Omdat er met de coronamaatregelen geen grote bijeenkomsten mogelijk zijn, werd de voorleeswedstrijd live uitgezonden door NOVO3. Zo konden klasgenoten, ouders en vrienden toch meeluisteren naar de verhalen en de uitslag. Alle deelnemers kregen van de jury een dik compliment. Felien was blij met de winst en vind het ‘heel cool’ dat ze door is naar de Brabantse kampioenschappen.

Voorleesdagen

De voorleeswedstrijd is onderdeel van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Dit keer werd er door Huis73 elf dagen lang online voorgelezen en maar liefst vierduizend peuters en kleuters hebben hiervan genoten. Bij NOVO3 vertelde leesconsulent Debby van Gemert eerder al dat voorlezen niet alleen een heerlijk genietmoment is, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. “Het draagt bij aan het ontdekken en ervaren van sociale vaardigheden en is uiteraard goed voor de taalontwikkeling.” Het voorlezen gaat ook na de Voorleesdagen nog gewoon door. Iedere woensdag en vrijdagochtend om 10.15 uur via zoom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen