Terug naar de vurige Sixties met Ouderen Samen

Foto: Ouderen Samen

Ouderen Samen houdt donderdag 30 juni een bijeenkomst in de Rode Rik over de vurige jaren zestig. Jo van Dinther neemt de luisteraar mee terug in de tijd met woorden, beeld en geluid. Terug naar de Sixties die werden gekenmerkt door veranderingen, ook in de muziek en literatuur.

De veranderingen in de sixties waren ook in Vught en Den Bosch merkbaar. De Indo Rockers van de Molukse gemeenschap namen vaak het voortouw. Vughtse jongeren namen een voorbeeld aan de roemruchte Tielman Brothers en richtten bandjes op als The Jailbirds, The Blue Sparks en The Jet Black Robbers. Op literair gebied schudde de Vughtse groep Pinakel de Meierij op.

Den Bosch

Ook in Den Bosch gebeurde er van alles. Talloze bandjes schoten uit de vruchtbare Bossche grond. Bands als The Hap Cats, The Hurricane Rollers en The Flying Rockers brachten het zelfs tot internationale optredens. Schrijvers als Hans Vlek en Peter van Lieshout zorgden voor de nodige deining op literair vlak. Op het station in Den Bosch staan nog altijd de dichtregels die Jan van Sleeuwen in die tijd schreef: ‘Al reizend ervaart men het leven vreemder; overal anders en overal eender’.

Praktisch

Jo van Dinther kijkt met muziek, woord en beeld terug op de vurige Sixties in Vught en Den Bosch. De middag begint om 14.00 uur in de Rode Rik aan de Van Sonstraat 49 en duurt tot 16.00 uur. De entree is 2,00 euro (contant betalen).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen