‘Eten en Kunst’ met kunstenares Angelique Kleijne

Foto: Lambertuspodium

Vrijdag 28 oktober is het weer tijd voor ‘Eten en Kunst’, één van de favoriete programma’s van het Lambertuspodium. Dit keer is de Vughtse kunstenares Angelique Kleijne te gast. Tussen de gangen van het diner vertelt ze over haar passies.

In het ouderlijk gezin van Angelique Kleijne was iedereen altijd met de handen bezig. Vader werkte graag met hout en spijkers en moeder met de naaimachine. Dat werken met de handen geeft Kleijne nu nog steeds veel inspiratie. Ze werkt met allerhande materialen, van drukpers en inkt, tot naald en draad of hamer en spijkers.

Eenzaamheid

In 2007 begon Kleijne als zelfstandig grafisch ondernemer. Sindsdien vangt ze verhalen in beeldtaal en transformeert ze ideeën naar fysieke ontwerpen. Hiervoor gebruikt ze meestal papier, op verschillende manieren. Zowel het digitale als het ambachtelijke proces komen terug in haar ontwerpen. Volgens Kleijne is er tijdens een creatief proces ook altijd een periode van eenzaamheid. Die eenzaamheid kent twee kanten: solitude (glorie) en loneliness (pijn). Op dit moment is er in de Lambertuskerk een expositie van Kleijne die over deze begrippen gaat. Maar ook over de verbinding die er uiteindelijk weer uitvloeit.

Praktisch

Tijdens ‘Eten en Kunst’ vertelt de kunstenares over deze eenzaamheid, voor, tussen en na de maaltijd. De avond begint om 18.00 uur in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg. Kosten voor deze avond zijn 15 euro. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 26 oktober via de mail of telefonisch op 073-6566318.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen