Pietertje viert zijn vijfde verjaardag in DePetrus

Foto:

In DePetrus wordt woensdagmiddag 5 april een feestje gevierd. Het is namelijk de vijfde verjaardag van Pietertje, het leistenen poppetje van DePetrus. Kinderen van (ongeveer) vijf jaar oud mogen zijn verjaardag vanaf 15.00 uur komen vieren.

Met Pietertje maken jonge kinderen kennis met DePetrus, het Vughts Museum en met de omgeving. Pietertje is een leistenen poppetje dat ooit boven in de gewelven van DePetrus tegen een balk is getimmerd. Tijdens de restauratiewerken die in 2011 en 2012 zijn uitgevoerd werd Pietertje daar gevonden.

Feest

Kinderen van vijf (en als je bijna vijf jaar bent of zes en zeven jaar mag je ook komen) zijn van harte uitgenodigd om, samen met een ouder/begeleider, op vijf april op het verjaardagsfeestje van Pietertje te komen. Het feestje start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Om 15.00 uur gaan we eerst proosten op en zingen voor Pietertje. Pietertje heeft een verhalenverteller uitgenodigd die een bijzonder feestelijk verhaal vertelt. Vervolgens zijn er nog leuke knutselactiviteiten. Ook kun je samen met Pietertje op de foto. En tot slot is er nog een verrassing…

Aanmelden

Hoewel het bijwonen van de verjaardag gratis is, is het belangrijk om voor iedere persoon die aanwezig zal zijn een ticket te reserveren. De verjaardag van Pietertje wordt georganiseerd door de werkgroep jeugd van het museum, in samenwerking met de bibliotheek Huis73 en illustrator Saskia van Oversteeg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen