Gemeenteraadsverkiezingen voor herindeling Vught

Foto: Verkiezingen 2018

Helvoirt gaat vanaf 1 januari 2021 deel uitmaken van de gemeente Vught. Bij zo’n herindeling horen ook nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Deze zullen plaatsvinden op woensdag 18 november.

De gemeenteraad krijgt er met de komst van Helvoirt twee zetels bij. In totaal worden er 23 raadsleden gekozen. De partijen die samen een meerderheid aan stemmen krijgen, vormen de coalitie. Zij kiezen wethouders die er voor zorgen dat de besluiten van de gemeenteraad goed worden uitgevoerd. Die besluiten gaan onder andere over woningbouw, jeugdhulp en gemeentelijke belastingen. Omdat deze verkiezingen anderhalf jaar eerder plaatsvinden dan de landelijke gemeenteraadsverkiezingen, zullen de gekozen gemeenteraadsleden ook anderhalf jaar langer blijven zitten dan de gebruikelijke vier jaar, namelijk tot 2026.

Stempas

Rond 22 oktober ontvangt iedere stemgerechtigde in Vught, Cromvoirt en Helvoirt een stempas. Deze is nodig om te kunnen stemmen. Wanneer u op 4 november nog geen stempas hebt ontvangen, of deze kwijt bent geraakt, kunt u contact opnemen met de gemeente: vught.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen