Gemeente Vught en BPD sluiten overeenkomst locatie Kloostergoed Theresia

Foto: Vught Nieuws

De gemeente Vught heeft op woensdag 7 oktober een overeenkomst afgesloten met ontwikkelaar BPD Ontwikkeling B.V. om te komen tot woningbouw op de locatie kloostergoed Theresia. Dit is het voormalige kloosterterrein van de Zusters J.M.J. aan de Jagersboschlaan. BPD wil op deze locatie ongeveer 115 tot 120 woningen bouwen.

 BPD Ontwikkeling is sinds 2007 eigenaar van het terrein en verhuurde dit tot nu toe aan kinderdagverblijf Mowgli. Ook is het voor een deel in gebruik gegeven aan de Scheve Schup. Zij hadden daar tot 1 oktober een moestuin met vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

In 2019 hebben zij een eerste concept voor deze ontwikkeling gepresenteerd waarbij de natuur centraal staat. Met het behouden en verrijken van de groene kwaliteit en de biodiversiteit moet het een prettige leefomgeving worden voor de mens als voor de natuur. Het college is overtuigd dat hier een bijzondere groene woningbouwlocatie ontwikkeld gaat worden. BPD werkt samen met de gemeente het gebiedsconcept verder uit waarna het college een besluit kan nemen over de benodigde procedure.

De gemeente gaat deze samenwerking graag aan omdat het plan voldoet aan een belangrijk uitgangspunt uit het coalitie akkoord: een woningbouwprogramma met een verdeling in 40% betaalbare, 40% middeldure en 20% dure woningen. Dit sluit daarbij perfect aan bij de ambitie van BPD om woningen betaalbaar en bereikbaar te houden.

In de intentie overeenkomst staan afspraken over het proces en de financiën. Daarnaast gaat BPD onderzoeken of kinderdagverblijf Mowgli en het wooninitiatief Stichting Natuurlijk Thuys een plek kan krijgen in het plan. Het college staat positief tegenover deze mogelijke vestigingen.

Het college hecht evenals BPD een groot belang aan burgerparticipatie bij dit plan. Daarom organiseert BPD op korte termijn een eerste informatiebijeenkomst voor de buurt en overige stakeholders. In het vierde kwartaal van dit jaar wil BPD een uitgewerkt plan aan het college voorleggen waarna de bestemmingsplanprocedure gestart kan worden. Bij een soepel verloop van de procedure kunnen dan in 2022-2023 de eerste bewoners gaan genieten van hun nieuwe woning.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen