Politiek neemt afscheid van Pennings en Heijboer

Peter Pennings en Saskia Heijboer
Peter Pennings en Saskia Heijboer
Foto: Lisette Broess-Croonen

Aan het einde van de raadsvergadering van gisteravond, nam de Vughtse politiek afscheid van wethouders Peter Pennings, Saskia Heijboer en Guus van Woesik. Ook werd het nieuwe college geïnstalleerd.

Guus van Woesik is de laatste regeerperiode wethouder geweest met de portefeuille Infrastructuur. Volgens burgemeester Van de Mortel bracht hij zakelijkheid in het college en had hij ook op onderwerpen buiten zijn eigen portefeuille waardevolle aanvullingen. Hoewel hij maar deeltijd wethouder was, stond hij dag en nacht klaar voor Vught. Van Woesik neemt overigens geen afscheid van de politiek. Hij blijft als raadslid voor zijn partij Gemeentebelangen.

Statler en Waldorf

De wethouders Peter Pennings (Gemeentebelangen) en Saskia Heijboer (VVD) nemen wel definitief afscheid van de Vughtse politiek. Van de Mortel vergeleek ze met de twee oude mannetjes uit de Muppetshow: Statler en Waldorf. “Geenszins, mevrouw Heijboer, omdat u mannelijke trekken heeft, maar wel omdat we u beiden als oudgedienden mogen zien met een ruime ervaring in de Vughtse politiek. En ik kan me zo voorstellen dat u zo beschouwende kijkend naar deze avond er het een en ander van gevonden heeft.”

Pennings

De burgemeester roemde vervolgens Pennings als aimabele man die met veel enthousiasme en energie zijn werk deed. Hij kreeg onlangs nog de Van Beuningenpenning voor zijn sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Wapenfeiten van Pennings waren onder andere de komst van de atletiekbaan, DePetrus en de N65.

Heijboer

Saskia Heijboer was niet zo lang wethouders als de heer Pennings, maar wel minstens zo lang raadslid. “U vulde uw werk menselijk in en sprak zelf ook altijd over ‘uw mensen’. U heeft een groot zorghart en bent streng doch rechtvaardig.” Wapenfeiten van Heijboer waren onder andere de wijk-GGD’ers, het mantelzorgteam en de jeugdlintjes. Een aantal jaar geleden ontving ze al een koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor de Vughtse samenleving.

Nieuw college

Na het afscheid van de oude wethouders, werden de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Yvonne Vos wordt wethouder van het CDA en heeft onder andere ruimtelijke ontwikkelingen, sport en bestuurscultuur in haar portefeuille. Zij werd met alle stemmen voor gekozen. Marc du Maine (VVD) en Fons Potters (D66) kregen tweeëntwintig stemmen voor en één blanco stem. Du Maine krijgt de portefeuille met onder andere verkeer en financiën, Potters onder andere milieu, onderwijs en jeugdzorg. Toine van de Ven was al wethouder van de PvdA-GroenLinks en blijft dat ook, met zeventien stemmen voor en zes stemmen tegen. Hij zal zich onder andere gaan richten op de zorg, het klimaat en armoede.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen