Pim Vos, Wijkagent Vught Zuid en Vught Centrum, Dichtersbuurt

Foto: Gemeente Vught

Pim Vos, 37 jaar, ging na de middelbare school in de autobranche werken. Omdat hij de uitdaging, spanning en afwisseling miste, kwam hij bij de politie terecht. Daar draaide hij de eerste 10 jaar vooral noodhulp- en wijkzorg diensten en had hij verschillende neventaken zoals coaching, milieu en motoragent. In 2018 ging Pim aan de slag als wijkagent

Pim: ‘Ik heb bewust gekozen voor de functie wijkagent. Het fascineert me enorm om te zien dat wijkproblematieken vaak ontzettend lang in tijd teruggaan én op kleine misverstanden berusten. Ik wil verbinding leggen met partners en burgers en een bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de gemeente Vught. Want daar ligt onze kracht. Maar tegelijkertijd is samenwerken ook een uitdaging. Vooral nu in een tijd waar iedereen het ontzettend druk heeft. Het is van belang dat we allemaal weten wat ertoe doet op straat én wat belangrijk is voor de burger. Het vinden en houden van draagvlak bij alle partners is daarbij essentieel.

Oprecht en daadkrachtig
Ik ben ontzettend vereerd dat ik dit werk mag doen in een gemeente zoals Vught. Ook omdat ik vroeger hier ben opgegroeid en een band met
Vught heb. Inwoners van Vught mogen ontzettend blij zijn met een gemeente die oprecht het beste met hen voor heeft en daarnaast daadkrachtig durft op te treden als dat nodig is.

Sta eens stil en geniet
Leven volgens het gezonde boerenverstand brengt ons heel ver. Vooral in deze tijd, zou ik graag zien dat mensen meer om zich heen kijken. Sta eens stil en geniet. Kijk om u heen en zie wat echt belangrijk is. We leven in een wereld waarbij morgen alles nieuwer, groter, sneller en digitaler is. Maar is dat altijd beter? Wordt u daar altijd gelukkiger van? Durf naar uzelf te kijken en steek uw hand eens in uw eigen boezem. Luister naar gesprekken van een ander zonder oordeel of mening. Vraag uzelf af: Wat vind ik belangrijk en wat wil ik mijn kinderen en/of geliefde graag meegeven? Mijn twee fantastische dochters van 6 en 8 jaar oud hebben zonder twijfel mij de nodige ervaring gegeven om de wijkagent te zijn die ik nu ben. 

Bron: Gemeente Vught

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen