World Cleanup Day zaterdag 18 september

Foto: Gemeente Vught
In het voorjaar hebben we 750 grijpers uitgedeeld voor de Landelijke Opschoondag. Omdat dit een groot succes was, houden we op zaterdag 18 september een nieuwe opschoondag. Die dag is World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.
Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! We delen daarom weer gratis 250 afvalgrijpers uit. Hebt u thuis nog een grijper liggen van de vorige actie? Haal deze uit de kast en ruim zoveel mogelijk zwerfafval op tijdens uw wandeling.
Samenhouden we Vught schoon

Samen gaan we het zwerfafval te lijf. Wilt u uw straat, speeltuin, park of plantsoen schoonhouden? Haal dan gratis een afvalgrijper op bij één van de volgende locaties:

  • Vanaf maandag 13 september t/m vrijdag 17 september tijdens openingstijden op het gemeentekantoor, Secr. van Rooijstraat 1
  • Op dinsdag 14 en donderdag 16 september tussen 8.30-12.30 uur bij Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b

Stop het zwerfafval in de speciale bedrukte afvalzakken die u bij de afvalgrijper krijgt. Via de Mijngemeente app kunt u aangeven waar uw volle zwerfafvalzak opgehaald kan worden. U kunt dit ook telefonisch doorgeven via 073 65 80 680

U mag de afvalgrijper natuurlijk houden om vaker zwerfafval op te ruimen. Doet u niets meer met de afvalgrijper? Lever deze dan weer in bij Beheer Openbare Ruimte, Kettingweg 7b of op het gemeentekantoor. Dan kunnen we iemand anders er blij mee maken. En natuurlijk geldt op=op.

Prijsvraag
Ook dit keer maakt u kans op een mooie prijs! Stuur uw leukste foto van uw zwerfafval en de afvalgrijper naar [email protected]. De winnende foto plaatsen we in het Klaverblad en op Social Media van de gemeente Vught en wint de prijs.

 

Reacties