Bewonersavond zon- en windenergie in Vught

Foto: Pixabay

Vught levert uiteraard ook een bijdrage aan de opwek van duurzame elektriciteit met zonnepanelen en/of windmolens. Tijdens een bewonersavond op maandag 1 november, geeft de gemeente uitleg over de notitie zon- en windenergie in Vught.

Om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan, hebben gemeenten van het kabinet de opdracht gekregen om te werken aan de energietransitie. Een van de manieren om de uitstoot van CO2 te verminderen, is om elektriciteit duurzaam op te wekken. Dit gebeurt door gebruik te maken van zon en wind. Ook in Vught zoekt de gemeente naar geschikte locaties.

Visie

In een visie legt de gemeente vast waar (in welke gebieden) in Vught windmolens en/of zonnevelden zouden kunnen komen. Ook staat erin wat de voorwaarden zijn waaronder we dit willen en kunnen toestaan. Het proces om tot een visie zon en wind te komen doorlopen we met alle belanghebbenden. Er zijn al verschillende momenten geweest waarop de burgers konden meepraten. Het college van Burgemeester en wethouders heeft een notitie opgesteld met een voorstel voor de visie zon en wind. Graag hoort de gemeente ieders mening over de notitie.

Tijdens de bewonersavond op 1 november, geeft de gemeente meer uitleg over de notitie zon- en windenergie in Vught. Ook hoort ze dan graag de mening van de burgers. De avond begint om 19.30 uur in Theaterwerkplaats Novalis aan de Industrieweg 9c. De bijeenkomst wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de gemeente Vught. De input over de notitie kan op die avond gedeeld worden, maar ook gestuurd worden naar [email protected]. Deze input wordt meegenomen bij het opstellen van de definitieve visie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties