Vuurwerk, wat mag wel en wat mag niet?

Foto: Cees Ringelberg

Het afsteken, in bezit hebben of (door)verkopen van F3- en illegaal vuurwerk is in Nederland verboden. Bij F3-vuurwerk kunt u denken aan knalvuurwerk, knalstrengen, losse enkelshotsbuizen en losse vuurpijlen. F3- en illegaal vuurwerk zorgen niet alleen voor geluidsoverlast, het is ook nog eens gevaarlijk. Dit vuurwerk wordt niet gekeurd, heeft soms te veel kruid of leidt tot een harde knal die gehoorschade kan aanbrengen.

Extra controle
We zetten ons in voor veilig wonen en de aanpak van F3- en illegaal vuurwerk. Daarom controleren de politie en boa’s rondom de jaarwisseling extra op de vuurwerkregels. De boete voor het afsteken van F3- en illegaal vuurwerk begint al bij 250 euro. F1- en F2-vuurwerk mag alleen worden afgestoken op 31 december 2023 van 18.00 uur tot 1 januari 2024, 02.00 uur. F1- en F2-vuurwerksoorten leveren weinig gevaar op en hebben een laag geluidsniveau. Het in bezit hebben, verkopen of afsteken van al het vuurwerk buiten de vastgestelde periode voor F1- en F2-vuurwerk, kan een taakstraf en een aantekening op een strafblad opleveren. Jongeren tot 18 jaar kunnen een HALT-straf krijgen opgelegd.

Samen houden we Vught veilig
Help ons met het veilig houden van onze gemeente. Weet jij of heb jij een vermoeden van een mogelijke vuurwerkopslagplaats of wie dit verkoopt? Laat het de gemeente of politie weten. Spreek jouw wijkboa of wijkagent aan! Liever anoniem blijven? Doe een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl). De politie en gemeente pakken deze meldingen samen op.

Bron: gemeente Vught

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen