112

Zwaar vuurwerk bij woning prominent lid motorclub Satudarah

Foto: FPMB Bart Meesters

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Sint Elisabethstraat in Vught. De woning is van een “prominent lid” van motorclub Satudarah heeft de burgemeester in een brief laten weten.

Even na 3.00 uur werd een harde knal gehoord in de buurt en bleek de voorruit van de woning eruit te liggen. De bewoner van het huis was op dat moment thuis, maar raakte niet gewond. Buurtbewoners zijn zich rot geschrokken. Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is geweest van zwaar vuurwerk dat de schade heeft veroorzaakt. De recherche onderzoekt de achtergronden van de explosie en spreekt onder meer met de bewoner en met mensen uit de buurt. Iedereen die informatie heeft wordt opgeroepen om die te delen met het onderzoeksteam op 0900-8844.

De burgemeester wil met de brief de verontruste buurtbewoners een hart onder de riem steken. ‘Ik kan me voorstellen, dat u geschrokken of ongerust bent en dat het voorval vragen bij u oproept’, schrijft hij. ,De politie houdt de situatie de komende tijd goed in de gaten met extra patrouilles. Als de situatie daarom vraagt, maakt zij of ik gebruik van onze bevoegdheden, om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Weet, dat ik me de veiligheid van u zeer aantrek en dat ik er bovenop zit.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen