Pannûkoek en Osteria Ciao Bella

Foto: Fort Isabella

Het avontuur is begonnen! Op 1 september 2018 gaan op Fort Isabella de deuren open bij Osteria Ciao Bella en Pannûkoek. Laurens Jongenotter en Kirsten Gieben hebben er ontzettend veel zin in. Laurens: “De verbouwing en regelfase was interessant en leerzaam, nu wil ik gewoon lekker aan de slag en knallen!”

De afgelopen paar maanden waren dynamisch, vol plezier, hard werken en vooral veel praten en onderhandelen. Ze rolden van het één in het ander. Geregeld kregen ze de reactie ‘nou die openingsdatum is ambitieus’. Kirsten en Laurens met een brede glimlach: “We hebben geen moment getwijfeld of het zou lukken. En het is gelukt!”

Het totaal concept Osteria Ciao Bella en Pannûkoek
De twee jonge compagnons (beide 32 jaar) hebben een bewuste verdeling gemaakt. Kirsten is het gezicht van Pannûkoek en Laurens van Osteria Ciao Bella. Twee duidelijke aanspreekpunten, die gaan samenwerken. Kirsten: “Juist de combinatie van twee totaal verschillende concepten maakt het spannend en uitdagend. We hebben een totaalconcept neergezet waar we trots op zijn. Uiteraard zullen we groeien in het concept. Naast de restaurants hebben we ook de al bestaande vergaderzaal in beheer.”

Afgelopen maand zijn Kirsten en Laurens naar Sicilië geweest om inspiratie op te doen. Er zijn veel afspraken gemaakt met lokale boeren, leveranciers, producenten en koks. Laurens: “We werden betoverd door de manier van werken. Italianen leggen zoveel passie en liefde in hun eten, werkelijk iedereen in de keten draagt zijn steentje bij. Ook hun manier van ondernemen sprak ons zeer aan. Zo werken ze veel samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen. Deze betrokkenheid bij elkaar en gastronomie zetten wij verder. We hebben er mede daarom voor gekozen om een partnership aan te gaan met een aantal lokale boeren, producenten en koks.” De gerechten van Osteria Ciao Bella worden lokaal ambachtelijk deels door Italiaanse koks op Siciliaanse bodem voorbereid. Ze maken gebruik van verse, biologische en ecologische producten die ze zelf verbouwen in de directe omgeving. Zelf noemen ze het comfort food met een snufje ‘amore’: simpel, eerlijk en smakelijke gerechten: alsof je thuis bij ‘la mama’ eet. En dat is precies het ‘vertrouwde’ gevoel dat je krijgt wanneer je bij Osteria Ciao Bella aan tafel gaat. In een chique ambiance en niet pretentieus, voel je thuis, ontmoet, geniet en ontspan.

De Osteria is verdeeld in een ‘apericena’ gedeelte waar je geniet van aperitivo hapjes en drankjes en waar je lekker kunt zitten aan sfeervolle tafeltjes of aan de enorme bar. En een gedeelte waar je a la carte kunt eten. Op zondag ga je met je gezin, familie of vrienden ‘pranzare’ en geniet je van een gezellige en smakelijke brunch aan lange tafels zoals de Italianen dat doen. Kirsten over Laurens: “Laurens is charmant, nonchalant en ontwapenend met een uitstekend gevoel voor gastvrijheid waarin hij de gast telkens weer verrast. Zijn passie voor Italiaans eten, mensen en ondernemerschap brengt hij samen bij Osteria Ciao Bella. Hij weet ieder bezoek tot een heerlijke beleving te maken”.

Pannûkoek is niet zo maar een pannenkoekenrestaurant. Het ademt rust, sereniteit en een vleugje eigentijdse Franse romantiek. Kirsten: “We hebben de basis kleuren bewust rustig gehouden. Wit en grijs gecombineerd met lieve pasteltinten.” De kaart is compact, voor ieder wat wils en niet overdreven groot. Bij Pannûkoek wordt de ‘oud Hollandse pannenkoek met stroop en spek’ gecombineerd met een meer ‘bewuste en gezonde leefstijl’. Wat opvalt zijn de specials zoals de ‘wake-up call-pannenkoek’ en de ‘zet-jezelf-in-de-gewenste-emotionele-staat-thee of koffie’ waarbij je tips en een coaching gesprek kunt bestellen. Kirsten: “Ik vind het heerlijk om in dit concept eten, drinken en coaching te combineren. Het is een kleine moeite om in korte tijd iemand op een positieve manier aan het denken te zetten en te inspireren.” En ze vervolgt: “We organiseren voor jong en oud diverse workshops en activiteiten. Op woensdagmiddag bijvoorbeeld kidsyoga en meditatie op het gras naast het restaurant. Op vrijdagmiddag het filosofisch kindercafé van Vught. Voor feesten, evenementen en trouwerijen verandert Pannûkoek in Pannûkoek by Night. Om deze reden is gekozen voor een klassieke, moderne en romantische stijl waar je veel kanten mee uit kunt zodat we eenvoudig bij ieder thema kunnen aansluiten.”

Laurens over Kirsten: “Kirsten is de ideale combinatie van een warme, liefdevolle gastvrouw en een energieke snelle verbinder met oog voor de ‘hele mens’. Bij Pannûkoek combineert ze haar liefde voor de horeca en gastvrijheid met haar passie als life-coach. Bij Kirsten kom je tot rust… of ga je energieker weg dan je gekomen bent.”

Kom, proef, ontdek en ontmoet vanaf 1 september!

Fort Isabella
Fort Isabella creëert met betrokkenheid, energie en passie een unieke samenleving, waar wonen, werken, recreatie en educatie samenkomen. De afgelopen maanden is het horecapand deels verduurzaamd. Later dit jaar komen er nog nieuwe kozijnen met isolerend glas (ook geluid) in het hele pand. De grote verduurzamingsslag zal over een paar jaar plaatsvinden.

“Wij zien uit naar de opening van de twee horecaconcepten. Deze sluiten goed aan bij onze bezoekers en bewoners. En passen mooi bij de samenleving die we hier creëren. Als echte Isabellisten, zullen Kirsten en Laurens actief meewerken aan bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.” aldus Olivier Koning van Fort Isabella.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen