Vrienden van Theater De Speeldoos houden manifestatie

Foto: Theater De Speeldoos

In de media zal het u inmiddels niet zijn ontgaan ‘het voortbestaan van Theater de Speeldoos en StarsOnStage staat onder grote en onacceptabele druk’. Reden: “Het gemeentelijk cultuurbeleid is er niet op ingericht om de noodzakelijke culturele basisinfrastructuur, waarvan Theater de Speeldoos en StarsOnStage een wezenlijk onderdeel vormen, in stand te houden’.

Dus als de gemeente Vught haar (subsidie)beleid niet aanpast of herziet, worden zowel Theater de Speeldoos als StarsOnStage gedwongen om al haar activiteiten te staken en gaat het theater op 1 juli 2019 definitief dicht”. Dat betekent dat alle gebruikers, tientallen amateurkunstverenigingen, sociaal culturele instellingen en scholen, waaronder die van u, in Vught straks geen ‘huis voor amateurkunsten’ meer hebben. Hetzelfde geldt voor de meer dan 1100 leerlingen van StarsOnStage die ook gedupeerd raken. Om nog niet te spreken van de circa 35 docenten en 20 medewerkers die straks hun baan verliezen. Dit doemscenario voor Vught moet volgens ons en de vele gebruikers dus worden voorkomen!

Daarbij hebben wij dringend uw hulp, de hulp van de bevolking van Vught, nodig!!! Wij willen nog een finale poging doen om het tij te keren. Naar De Speeldoos wordt niet (meer) geluisterd. Nu zijn wij aan zet om in actie te komen. Als belanghebbenden in de breedste zin van het woord; vereniging, culturele instelling, amateurkunstenaar, theaterbezoeker, leerling, ouder, docent, exposant, vriend of relatie… met zijn allen moeten we ervoor zorgen dat de gemeenteraad het besluit terugdraait!

Om de Vughtse politiek nog één keer duidelijk te laten zien dat de Vughtse gemeenschap niet zonder De Speeldoos kan èn wil, organiseren wij een manifestatie op:
DONDERDAGAVOND 11 OKTOBER
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Theater de Speeldoos, Vliertstraat 6 te Vught

Voorafgaande aan de Raadsvergadering zullen wij massaal onze proteststem laten horen! Wij roepen daarom iedereen die waarde hecht aan het voortbestaan van De Speeldoos op om om 19.00 uur te verzamelen bij De Speeldoos. Gezamenlijk trekken we dan op naar het Raadhuis.

Initiatieven zoals het meebrengen van actieborden, spandoeken, muziekinstrumenten etc. worden op prijs gesteld. Protestbrieven, tekeningen (van kinderen) en andere vormen van steunbetuiging zijn uiteraard ook van harte welkom. Deze worden door de Vriendenvereniging verzameld en op een later tijdstip aan de raad overhandigd. U kunt deze vanaf nu inleveren bij de receptie van Theater de Speeldoos.

Spreekt u uit voor het te laat is. Laat uw stem horen en kom op 11 oktober om 19.00 uur naar De Speeldoos. Het huis voor amateurkunsten, kunsteducatie en theater van en voor alle Vughtenaren!

Met vriendelijke groet,
Jef Teulings Namens de Vrienden van Theater de Speeldoos

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen