Aikido Vught geeft jeugdlessen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 10 tot 14 jaar

Foto: Aikido

Aikido is een vorm van budo die bijzonder geschikt is om kinderen te laten beoefenen. Dit komt doordat de grondlegger van aikido, vanuit het principe dat alle mensen gelijk zijn, deze krijgskunst heeft vormgegeven door competitie eruit te laten.

Dit stimuleert tot een persoonlijke ontwikkeling, waar er ruimte is om jezelf te zijn en daarmee tevreden te zijn. Jeugd is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of een proefles te volgen.

Bushin Dojo Jeugdlessen
Kinderen leren in de lessen om stevig te staan, te vallen en te rollen. Hierdoor voelen ze zich veiliger en krijgen ze zelfvertrouwen. Het oefenen van technieken zorgt voor een betere coördinatie en daardoor zitten kinderen vaak beter in hun lijf.  Daarnaast leren ze om samen te werken en grenzen aan te geven door op een fysieke manier met elkaar om te gaan. Kinderen leren van aikido dat ze met goede techniek niet groot of sterk hoeven te zijn.

Op de mat hebben we bepaalde regels. We buigen naar elkaar en we groeten de leraar. We zitten op onze knieën en zijn stil als de leraar praat. Deze dojo etiquette zorgt ervoor er in de les rust is en zo ook in het kind. Kinderen leren de waarde van etiquette en krijgen hierdoor respect voor zichzelf en elkaar.

Informatie
De jeugdlessen worden gegeven op maandag 18.00 – 19.00 uur
Leraar is Rob Jans Tel.06- 43008421 [email protected]
Adres: Deken van Ossstraat 1 Vught.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen