Zondagmiddag 28 oktober Vught Klassiek

Foto: Pixabay

Vught Klassiek organiseert voor jonge aankomende musici een populaire concertreeks op de laatste zondagmiddag van de maand. Het maandelijkse ontmoetingspunt voor vele bezoekers is al jaren een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod.

Voor Vught en wijde omgeving een fantastisch initiatief en een uitstekende invulling van de zondagmiddag. De unieke sfeer in deze riante locatie Landgoed Huize Bergen, komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende jonge musici uit heel Nederland en daarbuiten.

Zondagmiddag 28 oktober 2018 Landgoed Huize Bergen, in het Koetshuis

Hoofdprogramma:
Bresler Quartet:
Masha Diatchenko, 1e viool
Chrystelle Catalano, 2e viool
Maria Kropotkina, altviool
Filip Szkopek, cello
Prelude:
Het Fiedelino Kwartetje
Noortje Blokland, Madelief van Breda,
Valérie Langendonck en Per de Koster
Presentatie: Maurick Reuser

Het muziekleven van … Het Bresler Quartet

Het Bresler Kwartet is een jong strijkkwartet dat vernoemd is naar hun mentor Sergei Bresler. Deze Bresler (1978)is een beroemd violist en oprichter van het Jerusalem Quartet. Hij was het die het potentieel van de vier musici onderkende en hen inspireerde tot vorming van hun kwartet.

Het Bresler Kwartet bestaat uit strijkers uit Italië, Rusland en Polen. Alle vier studeerden zij aan de Walter Stauffer Academie in Cremona, Italië.  Masha Diatchenko is eerste violiste. Ze is geboren in Rome en komt uit een muzikale familie. Op 4 jarige leeftijd startte Masha met muzieklessen. Op 5 jarige leeftijd trad ze op met de wereldberoemde componist Ennio Morricone, toen op de piano. Later switchte ze naar de viool. Masha nam deel aan vele concoursen en won allerlei prestigieuze prijzen. Ze speelt op een Stradivariusviool uit 1687.

Chrystelle Catalano, tweede violiste, is geboren in Padua. Op haar 5e jaar kreeg ze haar eerste vioollessen. Een unieke ervaring had ze aan het conservatorium van Amsterdam waar ze de jongste deelnemer ooit was aan het Master of Music programma van de wereldberoemde Ilya Grubert.

Maria Kropotkina, viola da gamba , komt uit een kunstzinnege familie uit Moskou. Van haar 5e tot haar 17e jaar speelde ze viool; toen maakte ze de overstap naar de viola da gamba. Ze studeerde aan het conservatorium van Moskou, Den Haag en Maastricht. In 2017 speelde ze eerste viool tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam.

Filip Szkopek, cellist, is geboren in Polen. Na zijn 6e levensjaar had hij gedurende een reeks van jaren cello les van zijn vader. Daarna studeerde hij bij docenten in Lodz en Wroclaw. Filip gaf concerten in Frankrijk, Duitsland Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en uiteraard in Polen.

Programma:
14.15 uur Foyer van Landgoed Huize Bergen open
14.50 uur Zaal open Koetshuis
15.00 uur Prelude
15.10 uur Deel 1 Hoofdprogramma en interview
16.00 uur Pauze
16.15 uur Vervolg HoofdprogrammaWaarna een informeel samenzijn met de musici, presentator en de bekendmaking van de uitslag van de stemming.

Muziekprogramma:
Prelude:
G.Ph.Telemann
Concert voor vier violen in C-groot
-Grave
Allegro
Largo e staccato
Allegro

Hoofdmuziekprogramma:
J.Haydn Strijkkwartet op.76 nr.4 in B-groot  ‘Zonsopgang’
Allegro con spirito
Adadio
Menuet. Allegro
Finale: Allegro ma non troppo

Pauze
A.Dvorak Strijkkwartet op.96 nr.12 in F-groot ‘Amerikaans’
Allegro ma non troppo
Lento
Molto vivace

Finale: Vivace ma non troppo

Mail naam en aantal plaatsen naar [email protected] Entreé: 10 euro p.p. incl. Koffie /thee plus programmaboekje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen