Pas op voor valse mail ‘ABN AMRO’

Foto: Pixabay

Bankier je bij ABN AMRO en heb je een mail gekregen waarin staat dat je E.dentifier geüpdatet moet worden? Pas dan op! Dit is een phishingmail en de afzenders zijn uit op jouw spaargeld.

Om te zorgen dat je de meest veilige versie kunt gebruiken, moet je zogenaamd je E.dentifier updaten. Dit is het apparaatje dat je gebruikt om online te bankieren. Je kan je apparaat updaten via de link in het bericht. Doe dit niet!

Betaalopdrachten
De link stuurt je naar een phishingsite die ontzettend op de officiële inlogpagina van ABN AMRO lijkt. De gegevens die je hier invult komen terecht bij de oplichters. Vervolgens laten de oplichters je een aantal cijferreeksen zien. Deze zijn zogenaamd gegenereerd om te controleren of je je E.dentifier moet updaten, maar waarschijnlijk zijn dit betaalopdrachten. Je geeft, zonder dat je het doorhebt, toestemming om geld over te maken naar een andere rekening. Zo raak je snel een flinke som geld kwijt.

 

Vals afzendadres
ABN AMRO laat aan Opgelicht?! weten dat dit geen echte mail is. De afzender ‘@e.dentifier.nl’ wordt niet door de bank gebruikt. Twijfel je of een bericht echt van ABN AMRO komt? Neem dan contact op met de bank.

Opgelicht?!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen