Filosofie en Vrijheid

Foto: Lambertuskerk

Op 26 oktober is het 75 geleden dat Vught bevrijd is. In het kader hiervan houdt het Lambertuspodium op 25 oktober in samenwerking met leerlingen van het Maurick College een avond over ‘Filosofie en Vrijheid’.

Leerlingen van het Maurick College, die zich onder leiding van docent Sammy Frankenhuis bezig houden met het vak filosofie, presenteren de resultaten  van hun onderzoek naar het begrip vrijheid, waar zij zich de afgelopen weken mee bezig hebben gehouden. Die resultaten kunnen gedichten zijn, essays, collages, overpeinzingen, schilderijen etc.

Tevens gaan zij hierover in gesprek met een aantal bekende Vughtenaren uit de politiek, de kunst en het onderwijs. Van de kant van de politiek is PvdA raadslid Lucas Middelhoff aanwezig, Jan Roosen vertegenwoordigt de podiumkunsten en de rector van het Maurick College, Huub van der Linden vertegenwoordigt het onderwijs. Zo mogelijk zullen ook een of twee Syrische vluchtelingen deelnemen aan de avond. Zo zullen we proberen tot een verdieping te komen van het begrip ‘vrijheid’.

De gesprekken zullen afgewisseld worden door pianomuziek die verzorgd zal worden door Maurits Bouma, een getalenteerde leerling van het Maurick college.

Vanaf 19.00 uur is de Lambertuskerk geopend voor een kopje koffie of thee, en achteraf kunt u onder het genot van een glaasje (op eigen kosten) napraten met de leerlingen en de andere sprekers.

Lambertuspodium, vrijdag  25 oktober 19.30 uur Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 te Vught. Entree € 5,-  (leerlingen van het Maurick college hebben gratis toegang). Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn! Via [email protected] of 073-6566318, liefst tussen 17.30 en 19.30 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen