Vught helpt elkaar tijdens Corona

Foto: Linda Ringelberg

Linda Ringelberg heeft deze Facebook pagina opgericht omdat ze dacht dat de mensen in Vught er wel behoefte aan zouden hebben en oren naar zouden hebben om elkaar te helpen in deze rare tijd. Ze had op facebook een oproepje gezien en ging er van uit dat er in Vught ook wel behoefte aan zou zijn. Het is geen pagina van haar zelf en als de crisis voorbij is gaat de pagina ook verdwijnen.

Het is bedoeld voor alle Vughtenaren die mee willen doen. Linda staat niet graag in de belangstelling maar door dit op te richten is dat niet te voorkomen. Ze wil gewoon mensen helpen en hoopt zo dat ze andere mensen zover krijgt om ook spontaan anderen te gaan helpen. In eerste instantie waren het mensen die hulp aanboden en nu komen er ook hulpvragen om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Daarnaast is ze samen met Steffie Ruf een actie gestart om kinderen die deze periode jarig zijn een leuke dag te bezorgen. Cafetaria Jimmys helpt hier aan mee door de kinderen een kindermenu aan te bieden en stichting Mariton zorg voor cadeautjes. Als niemand op je verjaardag mag komen is dit een leuke manier om te laten zien dat het toch een speciale dag is.

Bij Dit of Dat staat een kaartenbak met gratis kaartjes die je kan beschrijven zodat mensen zich niet eenzaam hoeven te voelen in deze rare tijd. De mensen brengen kaartjes en tekeningen voor de jarigen en voor mensen in verzorgingstehuizen in Vught.

Linda Ringelberg is fotografe van beroep en maakte foto’s van de kinderen in de tuin maar moest die activiteit staken omdat het RIVM een samenscholingsverbod heeft uitgevaardigd.

Wij hopen dat het weer snel voorbij is en dat alles weer een beetje normaal gaat worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen