Alternatieve dodenherdenking live op Omroep Brabant of NOVO3

kransen en vlag halfstok
kransen en vlag halfstok
Foto: Jan van de Ven

Nationaal Monument Kamp Vught heeft vandaag een alternatieve dodenherdenking. Deze is live te bekijken op Omroep Brabant of NOVO3 om 13.30 uur.

Vanwege de coronamaatregelen moest er een alternatief bedacht worden voor de traditionele openbare herdenking op het terrein van Kamp Vught. Op het programma staan (eerder opgenomen) bijdragen van minister Ferd Grapperhaus, zanger Stef Bos met een speciale bewerking van het nummer ‘Daarom zijn wij vrij’ en de zestienjarige Lieve Metzlar, één van de winnaars van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor jongeren. Bijzonder zou de komst van de 97-jarige Selma van de Perre zijn. Zij overleefde meerdere kampen, waaronder Kamp Vught, en bracht onlangs een boek uit met haar verhaal. Omdat zij nu niet hierheen kan komen, is men naar Londen gegaan om haar daar, op afstand, te interviewen.

Het programma wordt live gepresenteerd door Theo Verbruggen en twee tamboers van het Sint Catharinagilde leiden de kranslegging in van de symbolische gezamenlijke krans namens alle betrokkenen. De uitzending wordt later nog een aantal keer herhaald op Omroep Brabant.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen