Horeca in het pinksterweekend open?

Foto: Pixabay

Het is “denkbaar” dat de horeca het pinksterweekend al open mag zijn. Maar eerst moet duidelijk worden of de versoepeling van de maatregelen die voor 1 juni is gepland wel kan doorgaan,  dat zei premier Mark Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

Er wordt momenteel met de horeca overlegd over een aantal zaken, aldus Rutte. Het gesprek gaat onder meer over de handhaving van de 1,5 meterregel en de risico’s die zijn verbonden aan het openen tijdens Pinksteren. Het kabinet neemt dinsdag een besluit over het openen van de horeca. Daarbij gaat het af op het advies van het Outbreak Management Team, de wetenschappers die het kabinet adviseren over de aanpak van het coronavirus.

Coronavirus
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5643. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 53 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Nog 378 coronapatiënten op intensive care
Het aantal coronapatiënten op de intensive cares was vrijdag 378. Dat zijn er 32 minder dan donderdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Tot nu toe zijn er 43.681 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Omdat niet alle Covid-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen