Gezelligheid staat voorop bij meezingkoor Doedemee 2.0

Nico Weijns is weer gestart met zijn meezingkoor Doedemee 2.0. Het koor waarbij gezelligheid het allerbelangrijkste is en de liedjes makkelijk mee te zingen zijn.

Doedemee 2.0 bestaat nu ruim een jaar en heeft ongeveer twintig leden. “Het koor is ontstaan vanuit een ander koor dat ik mede leidde, maar dat helaas met onmin uit elkaar is gegaan. Ik begeleid de koorleden op mijn keyboard. We spelen andere liedjes dan de meeste koren. Liedjes die makkelijk mee te zingen zijn en die vooral ouderen leuk vinden. De leden zijn ook allemaal al wat ouder, ons jongste lid is 52 jaar. We zijn geen koor met vierstemmige partijen. De leden vinden het gewoon leuk om lekker te zingen en de gezelligheid staat hoog in het vaandel. Al begint de meerstemmigheid er wel steeds meer in te komen.”

Eens in de twee weken oefent het koor. “Op de even weken op maandagavond. We beginnen dan om 19 uur op onze nieuwe locatie in het Geniemuseum. Daar hebben we genoeg ruimte om goed afstand te kunnen houden. Een paar keer per jaar treden we op, voornamelijk in zorgcentra. Daar sluit het publiek goed aan op onze muziek. Meestal treden we twee keer voor de zomer en twee keer na de zomer op, maar dit jaar gooit corona helaas roet in het eten.”

Zin om een keer mee te zingen? Bel dan met Nico Weijns op 06-40309046.

Door Lisette Broess-Croonen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen