Joep krijgt jeugdlintje voor zijn strijd tegen afval

Afgelopen vrijdag heeft wethouder Saskia Heijboer een jeugdlintje uitgereikt aan Joep ten Bokkel Heinink. De achtjarige Joep is altijd bezig met milieu en natuur en raapt iedere week zwerfafval op, samen met zijn zus Jet.

Joep vind het niet fijn dat de natuur steeds viezer wordt. Dit ziet hij bij onder andere het Klokhuis op televisie, maar ook als hij zelf wandelt. Van een vriend van de familie hoorde Joep dat ze op World Cleanup Day vuilniszakken en prikkers konden ophalen bij de gemeente. In de buurt-app vroeg hij anderen om mee te doen. Ze hebben bij het Isabellaveld afval opgeruimd dat was achtergebleven na de bouwwerkzaamheden. Heel veel buurtbewoners hielpen mee, sommigen liepen wel drie rondes. In totaal hebben ze dertig vuilniszakken vol afval verzameld die de gemeente op de maandag erna kwam ophalen.

Winkeltje

Na de opruimactie konden de mensen die hadden meegeholpen limonade halen bij het winkeltje ‘Joep en Jet’s knallers’. Dat winkeltje hebben Joep en Jet samen met hun vader gemaakt van oude pallets. Ze wilden eerst een skelter maken, maar dat bleek te moeilijk. Toen kwamen ze op het idee van het winkeltje. Daar verkopen ze limonade, popcorn en rozijntjes en soms ook zelfgemaakte knutsels. Iedereen reageerde heel enthousiast op de actie en ze konden zien hoe makkelijk het is om eens wat afval op te rapen.

Rechten van het Kind

Ieder jaar is het op 20 november de Dag van de Rechten van het Kind. In Vught worden sinds een aantal jaar lintjes uitgereikt aan kinderen die veel voor anderen doen of een bijzondere prestatie of heldendaad hebben verricht. Normaal is dit een grote feestelijke gebeurtenis, maar vanwege corona is er dit jaar geen campagne voor de jeugdlintjes gevoerd. Daarom werd er vrijdag maar één jeugdlintje uitgereikt. Maar de gemeente is ervan overtuigd dat meer kinderen zo’n lintje hadden verdiend.

https://vught.nl/aanmelden-jeugdlintje/formulier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen