Grote schade na brand Maurick College

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een brand voor flinke schade gezorgd aan het Maurick college in Vught.  De brand bleek te zijn gestart aan de achterzijde van het gebouw, een opslagruimte bij een technieklokaal. Toen de brandweer arriveerde in de Titus Brandsmalaan, sloegen de vlammen al uit de ramen van het pand.

Al snel trok de rook door de middelbare school. De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen, maar was nog uren bezig om het gebouw rookvrij te krijgen. De schade aan de ruimte waar de brand heeft gewoed is groot, maar ook de rook heeft waarschijnlijk veel schade veroorzaakt.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand. De politie heeft de locatie aangeduid als een plaats delict en zal een sporenonderzoek gaan doen. Een ooggetuige verklaart net na de brand een aantal personen te zien wegrennen, maar volgens agenten zouden ze gevlucht zijn voor de politie omdat ze de avondklok overtraden.

Het is ook nog niet duidelijk of er maandag weer les kan worden gegeven in het gedeelte van het pand waar de brand heeft gewoed en de rook zich heeft verspreid.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen