VVD: TONK-regeling in Vught nog ongebruikt

Foto: VVD Vught

Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van de VVD-fractie over de TONK regeling is gebleken, dat er in de gemeente Vught nog niemand een beroep heeft gedaan op deze ruimhartige door de overheid beschikbaar gestelde regeling. “Het lijkt erop dat niemand weet dat deze regeling er is. Wij kunnen ons namelijk niet voorstellen, dat er echt helemaal niemand in de gemeente Vught woont, die door de Corona-crisis moeite heeft met het betalen van de vaste lasten.”, aldus Nathalie Pullens-Robeerst.

De VVD-fractie wil dat het gemeentebestuur de regeling onder de aandacht brengt van de inwoners van de gemeente Vught en zal daar tijdens de aankomende Gezamenlijke Commissievergadering aandacht voor vragen.

De TONK regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is een regeling die door de gemeenten zelf mag worden ingevuld. Het is een tegemoetkoming voor gedupeerden van de Corona-crisis die hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. In de gemeente Vught zijn bepaalde eisen gesteld om voor deze regeling in aanmerking te komen. Op de website van Wegwijs+ https://wegwijsplus.vught.nl kunt u de regeling terugvinden en controleren of u aanspraak kunt maken op de TONK regeling.

Dus hebt u als gevolg van de Corona-crisis minder inkomen en kost het u moeite om uw woonkosten te betalen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de TONK regeling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen