Wat moet u doen als uw huisdier is vermist?

Foto: Pixabay

Veel honden en katten komen meestal na een paar uurtjes weer veilig thuis, maar soms ook niet. Wat moet u doen als uw huisdier is vermist? Welke instanties kunt u raadplegen?

Wanneer uw huisdier vermist is kunt u onder andere uw vermiste huisdier registreren bij de Dierenbescherming. Daarnaast kunt u contact opnemen met uw dierenarts, de dierenambulance en een asiel in uw buurt. Ook kunt u bij ons informeren of uw huisdier is gevonden door de buitendienst.

Helaas komt de buitendienst wel eens overleden huisdieren langs de kant van de weg tegen. De buitendienst neemt deze dieren mee. We controleren altijd of een huisdier gechipt is zodat we de eigenaar kunnen achterhalen. Huisdieren die niet gechipt zijn bewaren we maximaal 7 dagen.

Een huisdier chippen
Het chippen van uw huisdier is niet alleen belangrijk wanneer uw huisdier vermist is, soms is het chippen van uw huisdier ook verplicht. Sinds 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Voor katten die niet meegaan naar het buitenland is chippen niet verplicht. Om te voorkomen dat uw kat vermist raakt en niet meer teruggevonden kan worden, is het aan te raden om ook uw kat te laten chippen en registreren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen