Laatste terugblik EK voetbal, Oranje ligt eruit

Foto: Pixabay

Het EK voetbal zit er op voor het Nederlands elftal. De achtste finale tegen Tsjechië werd met 0-2 verloren. Jos van Herpen blikt voor de laatste keer terug op de wedstrijd van Oranje.

“Iedereen was voorafgaand aan deze wedstrijd vrij positief. Ik iets minder en het is jammer dat ik gelijk heb gekregen. Tsjechië was fysiek en conditioneel gewoon veel sterker. Zij hadden veel meer de wil om te winnen. Oranje moest ook te veel het spel maken en dat kunnen we gewoon niet. De gemiste kans van Malen was echt tekenend voor deze matige wedstrijd.”

Volgens Van Herpen speelde Memphis weer geen goede wedstrijd. “Die heeft geen enkele goede wedstrijd gespeeld dit toernooi. Maar nu waren ook De Jong, Wijnaldum en Blind niet in goeden doen. En dan komt Promes er in voor Malen. Die wissel sloeg nergens op, die snapte ik echt niet. Malen speelde beter dan Memphis. Ze hadden beter voor een meer opportunistische speelstijl kunnen kiezen.”

“Over de rode kaart van De Ligt kun je twisten. Hij glijdt iedere wedstrijd wel een paar keer uit en kan beter schoenen met langere noppen kiezen. Maar met rood is hij wel heel zwaar bestraft. Dat is het nadeel van de VAR. Die blijven er naar kijken en op een gegeven moment besluiten ze dan dat het rood is. Het is jammer dat het toernooi zo moest eindigen, maar gelukkig zit België er nog in.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen