Tweede editie Ronde van Frankrijk & Spanje in Brabant levert recordbedrag op

Foto: Peter van Rooij

De deelnemers en donateurs van de tweede editie van de wielertoertocht Ronde van Frankrijk & Spanje in Brabant hebben gezamenlijk zo’n 27.620 euro ingezameld voor Spieren voor Spieren. Daarmee werd het bedrag van ruim 23.000 euro dat in 2020 werd ingezameld ruim overtroffen.

In totaal namen zo’n 450 toerfietsers deel aan het evenement, onder wie ook oud-profrenners Erik Dekker, Adrie van Houwelingen, Gerben Karstens en Piet van Katwijk en handbikester Laura de Vaan. Verder reden diverse bedrijventeams en individuele renners mee.

De tocht, die was uitgezet via Strava, had de contouren van Frankrijk (80 kilometer). Daarnaast konden deelnemers ervoor kiezen om een tocht te rijden in de contouren van Frankrijk én Spanje (125 kilometer). Oud-hockeyster en directeur van Spieren voor Spieren Minke Booij nam op zondagochtend bij de officiële start bij Maaspoort Den Bosch de symbolische cheque samen met kind ambassadeurs Bente, Matthijs en Wout van Spieren voor Spieren in ontvangst. Daarna begonnen de deelnemers aan hun volledig uitgepijlde tocht door het Brabantse land.

Organisator René Koppert toonde zich na afloop enorm trots. ‘Samen met Spieren voor Spieren, Maaspoort Den Bosch, de gemeente ‘s-Hertogenbosch en tal van andere partijen hebben we de afgelopen weken enorm veel werk verzet om alles rond te krijgen. Dan is het geweldig om zoveel enthousiaste deelnemers aan de start te krijgen en zo’n enorm bedrag voor het goede doel te kunnen inzamelen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen