Schriftelijke vragen n.a.v. Petitie Burgerinitiatief Duurzaam Cromvoirt

Foto: PvdA/Groen Links

Door het burgerinitiatief Duurzaam Cromvoirt is voor de inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt een petitie gestart tegen de bouw van windmolens en voor het plaatsen van zonnepanelen en eigen energie.

In de petitie wordt opgeroepen om tot 2030 geen windmolens of zonnevelden in de gemeente toe te staan. In plaats daarvan zou alleen moeten worden ingezet op zonnepanelen op daken. Wethouder Van de Ven heeft eerder beweerd dat dit onvoldoende is om aan de verplichting van de Regionale Energiestrategie (RES) te voldoen.

De inhoud van de petitie en met name een aantal beweringen die daarin worden gedaan zijn voor de fractie van PvdA-GroenLinks de aanleiding geweest tot het stellen van schriftelijke vragen aan Burgemeester en Wethouders. Deze vragen zijn. 220109 Schriftelijke vragen PvdA-Groenlinks nav petitie Duurzaam Cromvoirt

De fractie wacht met belangstelling de beantwoording van het college af en zal in de tussentijd zelf contact leggen met de initiatiefnemers met het verzoek tot een gesprek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen