Pavel Kolesnikov te zien in theater de Speeldoos

Foto: Theater de Speeldoos

Pavel Kolesnikov (1989) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Tijdens zijn studie won hij al diverse prijzen en in 2007 werd hij opgenomen in de orde van de President als “Jong Russisch Talent”.

Sinds hij in 2012 de befaamde Canadese Honens Prize for Piano heeft gewonnen, heeft Kolesnikov wereldwijd vele harten veroverd met zijn pianospel. Hij speelde o.a. in het Zankel Hall – de kamermuziekzaal van Carnegie Hall – en in de gerenommeerde kamermuziekserie in het Louvre (Parijs). Pavel studeerde aan het Moscow State Conservatorium bij Sergey Dorensky, het Londen’s Royal College of Music en aan het Brussels Queen Elisabeth Music Chapel.

De Engelse Telegraph gaf de Russische Pavel Kolesnikov maar liefst vijf sterren in een recensie naar aanleiding van diens debuutrecital in Wigmore Hall Londen in januari 2014 en noemde het: Een van de meest memorabele gebeurtenissen in Londen waar men recentelijk getuige van mocht zijn.

Pavel Kolesnikov is te zien op woensdag 12 april om 20.30 uur in Theater de Speeldoos in Vught.  Entree € 22,50. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 11.30u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen