Teleurstellende nederlaag FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft gisteren een teleurstellende nederlaag geleden. In Groesbeek, op bezoek bij Achilles’29, verloor de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet in blessuretijd met 2-1, na een vroege 0-1 voorsprong.

FC Den Bosch trad opnieuw aan zonder de geblesseerden Biemans, Beltrame, Schet, Kersten en Deijl. Heemskerk stond vertrouwd op doel en voor hem traden Van der Winden, Santermans, Maatsen en Fernandes in de verdediging aan. Het middenveld werd gevormd door Brouwers, Azizov, Vossebelt en Carlone. De aanvallende linie werd bemand door Bilate en Regales.

FC Den Bosch begon prima aan het duel. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Carlone nam het doel van keeper Te Loeke via een vrije trap van een meter of twintig onder vuur. De doelman kreeg de bal niet klemvast, waarna Bilate de rebound eenvoudig kon binnenschuiven. Even later kreeg Bilate opnieuw een grote kans nadat hij was diep gestuurd door Dalian Maatsen. Alleen voor de keeper was het laatstgenoemde die als winnaar uit de strijd kwam. Carlone schoot de rebound via een verdediger over. Nadat Bilate opnieuw in de diepte was aangespeeld, zonder het gewenste resultaat omdat de aanname niet goed genoeg was, deed de thuisploeg van zich spreken. Boy van de Beek en Emir Smajic testten Heemskerk die paraat stond. Even later was daar toch de gelijkmaker. Van de Beek mocht rand zestien aanleggen en schoot de bal onhoudbaar in de kruising.

FC Den Bosch speelde vanaf dat moment zeer onrustig. Ondanks de aanwijzingen vanaf de zijlijn lukte het de blauwwitten niet om een goede organisatie neer te zetten. Daar kwam bij dat er bij vlagen weinig beweging was op het middenveld, er veel ballen werden ingeleverd en de diepe bal zelden werd gewonnen. Ook Achilles’29 creëerde aanvankelijk weinig. Smajic kwam nog tot een kans en in de tweede helft probeerden Thoone, Van de Beek en invaller Versteegen het tevergeefs. Aan Bossche zijde zag Niek Vossebelt zijn geblokte voorzet gevaarlijk worden en werd een schot/voorzet van invaller Bouyaghlafen door iedereen gemist.

Het duel kreeg zes minuten blessuretijd, omdat er meerdere blessuregevallen te noteren vielen. Zo ook voor linksback Van der Winden die het veld per brancard moest verlaten. In en 92e minuut trof Achilles’29 toch nog doel. Versteegen werkte de bal bekeken achter Heemskerk. In de absolute slotfase kreeg ook FC Den Bosch nog een kans(je). De kopbal van Bilate werd echter gekeerd door Te Loeke.

En zo houdt Achilles’29 de kans levend om degradatie te ontlopen, waar FC Den Bosch haar theoretische kans op deelname aan de Jupiler Play-Offs in rook zag op gaan. We bedanken de 90 meegereisde supporters voor hun steun.

Maandag wacht Helmond Sport uit op tweede Paasdag en volgt de kans op sportieve revanche.