FC Den Bosch ook onderuit in Helmond

FC Den Bosch heeft een uiterst teleurstellend paasweekend beleefd. Na de 2-1 nederlaag in Groesbeek tegen Achilles’29 verloor de Bossche ploeg op tweede Paasdag met 2-0 van Helmond Sport.

FC Den Bosch begon in Helmond met twee wijzigingen in de basisopstelling, omdat Jeremy Fernandes en Niek Vossebelt geschorst waren. Hun plekken werden ingenomen door Bert Koomen en Jort van der Sande. Jordy van der Winden, vrijdag nog per brancard het veld af, was voldoende hersteld van een bal op zijn hoofd en bezette de vertrouwde linksbackpositie.

FC Den Bosch begon slap aan het duel, het leek de ploeg na de nederlaag van vrijdag aan vertrouwen te ontbreken. Er werd nauwelijks opgebouwd, met als gevolg dat veelvuldig (zonder succes) de lange bal werd gehanteerd. Helmond Sport was met name dreigend over de linkerflank via voormalig FC Den Bosch-speler Furhgill Zeldenrust. Hij kwam een aantal keer goed door, maar de Bossche defensie stond haar mannetje en wist de voorzetten te pareren. De thuisploeg kreeg behoorlijk wat corners in deze fase en de druk op het Bossche doel nam toe. Na ongeveer een half uur spelen was het raak voor de ploeg die aan het einde van dit seizoen gaat deelnemen aan de Jupiler Play-Offs. Hiwat werd met een steekbal over rechts diep gestuurd, troefde Van der Winden af in de sprint en wist de bal diagonaal in de lange hoek binnen te schuiven. Vijf minuten voor rust was het opnieuw raak. Een foute pass in de opbouw werd onderschept door spits Teije ten Den die beheerst afrondde via de binnenkant van de paal. De veertig meegereisde Bossche supporters zagen de eerste helft met lede ogen aan.

Na rust een beduidend feller FC Den Bosch. Romero Regales en Dalian Maatsen hadden plaatsgemaakt voor Brandon Robinson en Sam Kersten. Mario Bilate werd in de punt van de aanval geposteerd en bleek wat meer balvast, waardoor het team vaker aansluiting wist te vinden vanaf het middenveld. Het leidde niet direct tot grote kansen, maar FC Den Bosch beet meer van zich af. Omdat de passing geregeld onzorgvuldig bleef, kreeg Helmond Sport in de omschakeling nog aardig wat kansen. Zo was invaller Jordy Thomassen het eindstation van een aardige aanval, maar de Bossche defensie en keeper Heemskerk redden bekwaam, ook op de rebound van Zeldenrust. Oud-FC’er Thomassen leek even later de 3-0 van dichtbij binnen te werken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan Bossche zijde kregen Koomen (schot naast), Carlone (schot geblokt) en Bilate (een-op-een met Van Gassel) nog aardige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

FC Den Bosch bezet momenteel de 14e plaats op de ranglijst, met nog drie wedstrijden voor de boeg. Vrijdag (21 april) wacht Fortuna Sittard in Timmermans Infra Stadion De Vliert, dinsdag de 25e speelt de Bossche ploeg uit bij Jong FC Utrecht in de Galgenwaard en op vrijdag 5 mei eindigt FC Den Bosch het seizoen met de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.