Pakt FC Den Bosch de drie punten

Foto: Henk van Esch

Vanavond, aanvang 20.00 uur, speelt FC Den Bosch in Timmermans Infra Stadion De Vliert, de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. In deze voorbeschouwing kijkt captain Niek Vossebelt terug op de wedstrijden tegen MVV Maastricht, Achilles’29 en Helmond Sport en blikt hij vooruit naar het duel met de Limburgers.

Omdat de thuiszege van FC Den Bosch op MVV Maastricht gevolgd werd door twee nederlagen in het paasweekend zijn de kansen van de Bosschenaren op het bereiken van de Jupiler Play-Offs definitief verkeken. Niek Vossebelt kijkt als aanvoerder dan ook met een rotgevoel terug op de laatste wedstrijden van zijn club: “De wedstrijd tegen MVV was een vreemd duel. Wij waren eigenlijk het grootste gedeelte van de wedstrijd de onderliggende partij, maar nadat wij met nog een half uur te spelen op gelijke hoogte kwamen, waren wij plotseling in staat om grip op de wedstrijd te krijgen en wisten wij het duel uiteindelijk zelfs nog met 2-1 in ons voordeel te beslissen. Uit tegen Achilles’29 begonnen wij prima aan het duel. Wij kwamen snel op voorsprong en kregen kansen op meer, maar verzuimden het om deze te benutten. Achilles’29 maakte vervolgens de gelijkmaker uit een vrije trap en vanaf dat moment gingen wij mee in hun spel en vergaten wij om zelf te voetballen. Zij waren veel feller in de duels en uiteindelijk verloren wij het duel door een tegentreffer in blessuretijd. Voor de wedstrijd tegen Helmond Sport was ik geschorst, waardoor ik de Brabantse derby vanaf de tribune moest volgen. Ik moest machteloos toekijken hoe wij een matig duel speelden, niet onder deden voor de tegenstander, maar door individuele fouten wel onnodig met een 2-0 achterstand gingen rusten. Wij probeerden in de tweede helft nog wel om het tij te keren maar dat leverde helaas niks op, waardoor het paasweekeinde voor ons en onze supporters één grote teleurstelling werd.”

In Fortuna Sittard treft FC Den Bosch dit voetbalweekend een tegenstander voor wie het seizoen eigenlijk ook al voorbij is. Toch verwacht Niek Vossebelt een boeiende wedstrijd: “Voor beide teams gaat het feitelijk nog om de eer en een goede eindklassering, waardoor de ploegen onbevangen kunnen spelen. Wij moeten ons revancheren voor de slechte resultaten van het afgelopen weekend en willen ons trouwe publiek nog een paar leuke potten voetbal voorschotelen, zodat wij het seizoen toch nog op een positieve manier kunnen afsluiten. Een zege op Fortuna is daarvoor een eerste vereiste.”

De club is dus zoals gezegd al volop in voorbereiding op komend seizoen. Contracten met bepalende en talentvolle spelers zijn inmiddels verlengd. Toch is er voor Fortuna Sittard tegen FC Den Bosch nog wel een sportieve revanche te behalen. De Bosschenaren verlieten namelijk in de laatste wedstrijd voor de winterstop met een 0-4 zege het stadion.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen