Expositie ‘Op weg naar Pasen’ Hannelieke van de Beek

Foto: HvdBeek

Van 1 maart t/m 9 april 2023 is in de Lambertuskerk te Vught de expositie ‘Op weg naar Pasen’ te zien: kunstwerken die passen bij de Lijdenstijd en de Opstanding. Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982).

Thema’s in haar werk zijn verhalen rond Schepping, Kerst, Lijdenstijd, Opstanding, Pinksteren, gedachtenis van de overledenen. En ook Levenservaringen zoals gebrokenheid, verdriet, troost, heling, uitzicht en hoop zijn voelbaar en doorleefd. Voor meer informatie: www.lambertuskerkvught.nl/kunst-in-de-kerk#Pasen

De expositie is te bezoeken op zondagen na de kerkdienst en tijdens de Open Kerk op elke woensdagmorgen. Zondagmiddag 19 maart (14-16 uur) is de kerk ook open en is de kunstenares aanwezig.

Speciaal:
Op Palmzondag 2 april 2023, aan het begin van de Stille Week, houdt Hannelieke van de Beek een lezing over haar werk, waarin ze vol enthousiasme zal vertellen over het ontstaan en de betekenis van haar kunstwerken. Deze lezing, die om 15.00 uur begint, maakt deel uit van het programma van de Vughtse Culturele Week.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen