Vughts debat voor Provinciale verkiezingen in Elzenburg

Foto: D66

Komende woensdag mag heel Brabant weer naar de stembus voor het kiezen van een nieuw provinciebestuur. Voor 55 zetels in het provinciehuis doen twintig partijen mee. Er zijn honderden kandidaten. Vught mag zich echter prijzen met drie kandidaten op een verkiesbare plaats die graag met elkaar het debat aangaan.

Dianne Schellekens (D66), Ward Deckers (PvdA) en Roel Eerden (CDA) gaan zondag 12 maart met elkaar in debat in De Elzenburg. Het debat wordt geleid door Erik Overman, onafhankelijk journalist, werkzaam bij Novo3. Er zijn vijf thema’s die ingeleid worden. Dan volgt er een stelling en daar wordt over gedebatteerd.

N65

Een van de onderwerpen is de N65. Hoe moet het daarmee verder nu de Raad van State alle plannen vernietigd heeft? Namens Samen voor Vught wordt er een stelling ingebracht. Een van de redenen dat de plannen met de N65 niet doorgingen was de extra uitstoot van stikstof. De stikstofcrisis en hoe we daarmee verder moeten is het tweede onderwerp. Ook de Fietsersbond brengt een stelling in over, hoe kan het ook anders, fietsen. De andere twee onderwerpen zijn natuur en cultuur. De gekozen onderwerpen raken dus Vught én Brabant. Uiteraard is er ook nog ruim de mogelijkheid om vragen aan de kandidaten te stellen.

Dianne Schellekens

Dianne Schellekens is running mate van D66 (nummer 2 dus) en nam onlangs na 13 jaar afscheid van de Vughtse politiek om de stap naar provinciale staten te zetten. In het dagelijks leven is zij projectadviseur mobiliteit bij de regio West-Brabant. Ze is getrouwd met Ivo en zij hebben een dochter en een zoon, die inmiddels al het huis uit zijn.

Ward Deckers

Ward Deckers is lijsttrekker van de PvdA Brabant. In het dagelijks leven is hij partner bij een organisatieadviesbureau in Utrecht en veelal werkzaam in het ruimtelijke domein. In Vught is hij tevens voorzitter van de lokale PvdA-GroenLinks-afdeling. Hij is gehuwd met Elsje en zij hebben drie opgroeiende kinderen.

Roel Eerden

Roel Eerden staat op nummer 8 bij het CDA Brabant. De afgelopen periode was hij al eens vier maanden Statenlid ter vervanging van een collega. In het dagelijks leven is hij commercieel manager, bij Antea Group, Ontwikkeling & Juridische Procedures. Hij is gehuwd met Dot en zij hebben drie studerende zonen.

Praktisch

Het debat begint om 14.00 uur. Het vindt plaats in de foyer van jeugd- en jongerencentrum Elzenburg, Lidwinastraat 12-c in Vught. De entree is uiteraard gratis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen