Houd de lijn vrij, ook in het nieuwe Centrum

Foto: Ouderen Samen

We krijgen een mooi nieuw centrum in Vught. Inmiddels zijn de meeste winkels in het centrum in gebruik en het is echt prachtig geworden. Ook over de bereikbaarheid is lang en zorgvuldig nagedacht. Verspreid rond de nieuwe winkels zijn er daarom de bekende witte geleidelijnen aangebracht zodat ook onze inwoners met een visuele beperking goed de weg kunnen vinden.

Helaas is kennelijk nog steeds niet voor iedereen duidelijk waar die lijnen voor dienen. Maar liefst 56% van de mensen houdt geen rekening met de geleidelijnen. Ook de blauwe attentietegels waarop duidelijk is aangegeven: VRIJHOUDEN hebben nog steeds niet overal het gewenste effect. Met vervelende gevolgen voor de mensen die afhankelijk zijn van de witte lijnen.

De projectgroep Toegankelijk Vught vraagt daarom nog maar eens nadrukkelijk om fietsen te parkeren TUSSEN de geplaatste fietsenrekken en niet daarbuiten. En zeker niet op de geleidelijnen, want daarmee blokkeert u de doorgang voor onze inwoners met een visuele beperking. Zij gebruiken deze lijnen voor oriëntatie bij het bezoek aan het centrum en om over te steken.

Help jij mee om Vught veiliger te maken voor alle bewoners met een visuele beperking? We vragen je: houd rekening met elkaar en Houd de Lijn vrij!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen