JBZ zet zorgmedewerkers in het zonnetje

Foto: JBZ

Het is een goed gebruik in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Elk jaar op de nationale ‘Dag van de Zorg’ worden alle zorgmedewerkers  vorige week in het zonnetje gezet. Ook dit jaar werden JBZ-ers bij aankomst op hun werk in het ziekenhuis verrast met een rode loper, een attentie in de vorm van bloembollen en een mooi gedicht op een bedankkaart. 

De zorg en ondersteuning voor mensen in Den Bosch en omgeving bestaat dit jaar 750 jaar. Ook daar stond bestuursvoorzitter Relinde Weil in haar dankwoord aan alle medewerkers maandag bij stil. Met een kunstwerk vol bloemen en lampjes en een ‘spoken word’ van stadsdichter Kelly Verdonk werd het jubileumjaar afgetrapt.

Geschiedenis 
In 1274 was er al een Groot Gasthuis in ’s-Hertogenbosch. Het was een organisatie die zorg bood aan armlastige ouderen, zieken, wezen en krankzinnigen. Later kwam het Gasthuis onder bestuur van de regenten van de Godshuizen. Zij waren verantwoordelijk voor de hele armenzorg in ’s-Hertogenbosch, voor de ‘zinnelozen’ Reinier van Arkel en het Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het zijn de voorgangers van de huidige organisaties die zorg en ondersteuning bieden in de regio Den Bosch.

Toekomst
Alle organisaties op het gebied van zorg, wonen, welzijn en onderwijs werken samen onder de naam Zorgzaam ’s-Hertogenbosch. Dit samenwerkingsverband heeft als doel de zorg en ondersteuning in de Bossche regio beschikbaar, betaalbaar en kwalitatief goed te houden. Een hele uitdaging omdat door de dubbele vergrijzing steeds meer mensen zorg nodig hebben en er steeds minder mensen zijn die voor hen kunnen zorgen. De zorg moet beschikbaar blijven voor degenen die écht zorg nodig hebben. Dat we daar allemaal een verantwoordelijkheid in hebben, laat de regionale bewustwordingscampagne zien die binnenkort van start gaat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen