Bondscoach Ronald Koeman brengt bezoek aan Vughtse basisschool

Foto: Lisette Broess

Bondscoach Ronald Koeman heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan de Vughtse basisschool Misha de Vries. Een belangrijk bezoek volgens directeur Laurens Peeters. “Het bezoek van zo’n bekend iemand laat kinderen weten dat ze waardevol zijn.”

De kinderen genoten zichtbaar van het bezoek. In oranje kleren stonden ze de bondscoach gespannen op te wachten. Na een groepsfoto mochten ze hem wat vragen stellen. En dat waren andere vragen dan Koeman, hier als ambassadeur van de Casper van Eijck Stichting aanwezig, normaal gesproken krijgt: ‘heeft u twee villa’s’ of ‘hoeveel ballen heeft u thuis’? Koeman beantwoorde ze lachend en gaf aan het altijd leuk te vinden om met kinderen bezig te zijn. Hij moedigde ze ook aan om altijd lekker bezig te zijn, ongeacht in welke sport. “En lekker buiten spelen, daar wordt je ook beter van.”

Ook het EK voetbal kwam aan bod. Dat EK komt ondertussen steeds dichterbij. Over drie-en-een-halve week speelt Oranje de eerste wedstrijd. Zenuwachtig is Koeman nog niet, al voelt hij in zijn lichaam wel dat er iets gaat gebeuren. Ook moet hij nog nadenken over de laatste invullingen van zijn selectie. Maar dat stond dit bijzondere bezoek niet in de weg. “Als je iets belooft, moet je het doen en bovendien had ik vandaag nog niets in mijn agenda staan.”

Hierna gingen de kinderen van groep 3 tot en met 8 naar Zwaluw V.F.C. voor een voetbalclinic onder leiding van Jos van Herpen en zijn voetbalschool. Van Herpen is zelf ook oud-profvoetballer, maar heeft niet met of tegen Koeman gespeeld. Koeman vertelde dat hij wel nog met Hans Gillhaus heeft gevoetbald, een andere Vughtse oud-profvoetballer. De kinderen waren ondertussen fanatiek aan het sporten. Een nieuwe speler van het Nederlands elftal zag Koeman nog niet, ‘maar ze zijn ook nog wel erg jong. Wel zie je dat sommigen beter aan de bal zijn dan anderen.’

Maar om talent ging het ook niet deze dag volgens directeur Peeters. “We leren op onze school niet dat kinderen steeds een stapje omhoog moeten. We willen ze leren dat ze altijd waardevol zijn. Als de kinderen tijdens het EK op televisie Koeman zien, dan beseffen ze dat die speciaal voor hen naar Vught is gekomen en dag geeft een speciaal gevoel. En als vrij nieuwe school willen we ook wat meer in de Vughtse samenleving meedoen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen