Informatieavonden Geluid, trillingen en vervoer van gevaarlijke stoffen op 20 en 21 november

Foto: Pixabay

De spooraanpassingen tussen Meteren en Boxtel en de toename van het aantal treinen op dit traject hebben effect op de omgeving.

Wie dicht in de buurt van het spoor woont kan bijvoorbeeld te maken krijgen met meer geluid en/of trillingen. Op maandag 20 en dinsdag 21 november organiseert Pro Rail in Vught informatieavonden over geluid, trillingen en het vervoer van gevaarlijke stoffen.

In Nederland gelden er normen die grenzen stellen aan de effecten van geluid en trillingen. ProRail voert onderzoek uit om deze effecten te bepalen. De resultaten van het onderzoek geven aan waar maatregelen nodig en mogelijk zijn. Ook onderzoeken we of de toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen past binnen de veiligheidsnormen.

Op maandag 20 en dinsdag 21 november is er in Vught een informatieavond over geluid, trillingen en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Er wordt uitgelegd hoe de onderzoeken hiernaar zijn uitgevoerd, wat de uitkomsten zijn en wat dit betekent.

Goed om te weten: de onderzoeksresultaten en de informatie over maatregelen komen in het Ontwerp Tracébesluit (OTB) en de milieueffectrapportage (MER) te staan. Beide liggen naar verwachting begin 2018 ter inzage.Pro Rail organisereert dan ook informatiebijeenkomsten om u te informeren over het OTB, de MER en het verdere verloop van het project.

De informatieavonden beginnen om 19.30 uur in Novalis aan de Industrieweg 9C in Vught

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen