De Dommelbaarzen leveren geweldige prestaties op Brabantse Winter Kampioenschappen

Foto: De Dommelbaarzen

De weekenden van 11 en 18 november jl. mocht het team van De Dommelbaarzen met maar liefst 18 zwemmers verschijnen aan de start van de Brabantse Winter kampioenschappen. Tijdens deze kampioenschappen komen zwemmers uit Brabant met een behaald limiet bij elkaar en zwemmen voor de titel Brabants kampioen 2017 op diverse zwemslagen en afstanden.

De volgende 18 zwemmers van De Dommelbaarzen deden mee aan deze prestigieuze kampioenschappen: Edvin Hodzic, Teye Chan, Isabel van Gessel, Charlotte Kusters, Anne van Zandbeek, Devin Servais, Luke Looymans, Sjoerd Looymans, Mike Krielaart, Joris te Booy, Max Peters, Rick van Hamond, Luke van Hamond, Wietse Beerens, Dielis Kerkhof, Tomer van den Heuvel en Koen Stassen.

Het team van de Dommelbaarzen was niet alleen groot, maar ook sterk! Vele medailles werden gewonnen en mooie PR’s gezwommen. Teye Chan wist zelfs op alle ingeschreven afstanden (8) Brabants Kampioen te worden.

Met 18 zwemmers wisten De Dommelbaarzen maar liefst 32 podiumplaatsen in de wacht te slepen. De gouden, zilveren en bronzen medailles werden binnen gehaald door Teye Chan, Edvin Hodzic, Luke Looymans, Devin Servais, Mike Krielaart, Rick van Hamond, Wietse Beerens en het heren estafette team ( Rick van Hamond, Wietse Beerens, Joris te Booij, Mike Krielaart en Max Peters). In totaal ging de Dommelbaarzen naar huis met 11 gouden, 13 zilveren en 8 bronzen medailles.

Met deze resultaten mag De Dommelbaarzen zich 7e van Brabant noemen. Een geweldige prestatie! Aan de Brabanste Winter Kamioenschappen deden 43 zwemvereningingen en 435 zwemmers mee, goed voor in totaal 1917 individuele inschrijvingen.

Tijdens deze kampioenschappen werden er ook nog diverse limieten behaald voor de Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen 14 t/m 17 december. Van de Dommelbaarzen zullen hier aan deelnemen Teye Chan, Edvin Hodzic, Devin Servais, Sjoerd en Luke Looymans.

De zwemmers, trainers, begeleiders en fans van de Dommelbaarzen blikken terug op een fantastisch toernooi en zijn trots op de behaalde resultaten. Hiervoor trainen zij iedere week hard en met veel plezier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen