Matthäus Passion van J.S. Bach in Lambertuskerk

Foto: Pixabay

Op zondag 25 maart voert Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma opnieuw de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de Lambertuskerk in Vught. Aanvang 14.00 uur, kerk open 13.30 uur.

Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt een intieme uitvoering neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Als solisten werken mee Kathelijn van Dongen (sopraan), Lori Raine (alt), Sebastian Brouwer (Evangelist), Erik Bomers (tenor), Karel Barten (Christus) en Jan Willem van der Hagen (bas). Instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest verzorgen de muzikale begeleiding. Kaarten voor deze uitvoering kosten € 30,00 (inclusief programmaboekje en pauzehapje en -drankje).

Bachs meesterwerk in zeer intieme zetting… maakt het mee!
Bang voor Bach? Matthäus Passion te zwaar? Meer weten over wat Bach bedoelde? Kinderen laten kennismaken met Bach? Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert Projectkoor Brabant een ‘Matthäus Passion Light’, een openbare generale repetitie, met solisten en orkest, waarbij de dirigent tussendoor een toelichting geeft op de stukken. Een mooie gelegenheid om (nader) kennis te maken met Bachs meesterwerk! Deze generale repetitie begint om 14.00 uur (kerk open 13.30 uur). Kaarten voor deze middag kosten € 15,00, kinderen tot en met 18 jaar gratis.

Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt de Grote Klassieke Werken voornamelijk vanuit de operatraditie. Dat levert dramatisch en klanktechnisch interessante uitvoeringen op, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek.

De afgelopen jaren heeft Projectkoor Brabant onder de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma uitvoeringen verzorgd van het Requiem van Mozart (2012 en 2013) en Messiah van Händel (2014) alsmede van het Weihnachtsoratorium (2014-2017) en de Matthäus Passion (2015-2017) van J.S. Bach. In 2016 stond ook de uitvoering van de Hohe Messe van Bach op het programma.

Ook op andere gebieden laat Projectkoor Brabant van zich horen. In 2014 heeft het koor geparticipeerd in het ‘Bosch Mysterie’, als onderdeel van het Miraokuls Spektaokul ter viering van 132 jaar Oeteldonk. In 2015 verzorgde Projectkoor Brabant met de uitvoering van de Carmina Burana van Orff de opening van het studiejaar 2015-2016 van Avans Hogeschool.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen