GB, VVD én PvdA/GroenLinks Vught op hoofdlijnen rond

Foto: Vught Nieuws

Zoals het er nu naar uitziet, stevent Vught af op een coalitie met daarin Gemeentebelangen, VVD én PvdA/GroenLinks. De drie partijen zijn het na diverse gesprekken op hoofdlijnen eens geworden.

Dit betekent dat GB en VVD na twee regeerperiodes afscheid nemen van D66 en er gehoor wordt gegeven aan de verkiezingsuitslag. PvdA/GL verdubbelde namelijk het aantal raadszetels van twee naar vier. D66 verloor een zetel. Gemeentebelangen bleef met zeven zetels veruit de grootste partij en de VVD kreeg meer stemmen dan vier jaar geleden maar bleef net hangen op vier zetels.

Optimisme
Informateur Gaby Paro verwacht dat het voorlopig bereikte akkoord op hoofdlijnen volgende week tot een nadere uitwerking komt. Hoewel inhoudelijk nog niets is te melden, zien de beoogde coalitie partners reden tot optimisme. De gesprekken tussen de partijen verlopen in een constructieve en open sfeer.

De nieuwe coalitie gaat een korte regeerperiode tegemoet. Als de gemeente Haaren gaat herindelen en Helvoirt bij Vught komt, moeten de inwoners over tweeënhalf jaar namelijk opnieuw naar de stembus.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen