Zwaluw VFC 7 kampioen na bloedstollend duel

Het Vughtse voetbalelftal Zwaluw 7 is afgelopen zondag kampioen geworden in de Reserve 6e Klasse 631. In een bloedstollend duel bij naaste achtervolger BLC 2 bleek een 3-3 gelijkspel precies genoeg om de titel binnen te slepen.

In de eerste helft loopt alles volledig volgens het door coach Christian Olijslagers ontvouwde strijdplan: BLC mag vrijuit voetballen tot halverwege de Vughtse speelhelft, alwaar de vele aanvallen hardhandig onschadelijk worden gemaakt door de defensie van Zwaluw 7. Bij balbezit zoekt Zwaluw 7 veelvuldig de diepte bij spits Van den Broek en buitenspelers Vugts en Hendriks.

Na 9 minuten komt Zwaluw 7 dan ook terecht op een 0-1 voorsprong door goudhaantje Luuk van den Broek, die een door Oskam doorgekopte vrije trap tot doelpunt weet te promoveren. Een kwartier later wordt de marge zelfs verdubbeld; Na slordig balverlies in de Bossche defensie komt de bal voor Harm van der Pol, die de bal eenvoudig in de goal kan schuiven. Vlak voor rust lijkt de wedstrijd helemaal beslist te worden; Van den Broek wordt in de rug gelopen en de uitstekende fluitende scheidsrechter Franken wijst gedecideerd naar de stip. Jesper van de Werken twijfelt niet en schiet de penalty snoeihard in de linkeronderhoek: 0-3. Wat een weelde voor de Vughtenaren!

Hoe anders is het wedstrijdbeeld in de tweede helft. Zwaluw 7 komt niet meer onder de druk uit van BLC, die steeds vaker het doel van Emiel Knoops onder vuur nemen. In de 62e minuut is het raak, nadat Zwaluw 7 de bal niet weg krijgt uit het eigen zestienmetergebied: 1-3. Een kwartier voor tijd begint BLC aan een waar slotoffensief. Dit resulteert onmiddellijk effect. In de 78e en 81e minuut scoren de Bosschenaren, waardoor het massaal toegestroomde publiek een krankzinnige slotfase te zien krijgt. Tien minuten billenknijpen later, is daar eindelijk het fluitsignaal van scheidsrechter Franken. Een massaal volksfeest volgt en Vught trilt op zijn grondvesten.

Volgende week zondag speelt Zwaluw 7 de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 11:00 treden de kampioenen op eigen terrein aan tegen BMC 8. Na afloop vinden er diverse huldigingen plaats op zowel Sportpark Bergenshuizen als op het Leeuwensteinplein. Voor exacte programma, houdt de Facebookpagina van Zwaluw 7 in de gaten!