Bewoner die buurt 'teisterde' uit huis gezet, bedrijf ruimt de puinhopen op

12 sep , 7:44 Nieuws
2024 09 11 meesters multi media fotos woning ontruimd na tijsteren buurt helvoirt2
Een 34-jarige bewoner van een huis aan de Lange Pad in Helvoirt is uit zijn huis gezet nadat hij buurtbewoners langere tijd had opgezadeld met overlast. Hij zou allerlei spullen hebben besteld en ze bij buren laten bezorgen.
Ook liet hij afval slingeren in zijn tuin. Een bedrijf is woensdag begonnen met het strippen van zijn huis en het opruimen van de achtergelaten puinhopen. Buurtbewoners zien woensdag dat er een grote container in de straat is neergezet. Die is bestemd voor de afvalbergen die de man in zijn huis en tuin heeft achtergelaten. De politie en boa's zijn bij het huis om de opruimwerkzaamheden te begeleiden. Volgens de politie teistert de man de buurt al geruime tijd. In 2021 viel een arrestatieteam het huis binnen om de bewoner op te pakken. Hij werd verdacht van smaad, stalking en fraude.
Dat laatste heeft mogelijk te maken met de overlast die de man veroorzaakte. Hij zou allerlei bestellingen doen en die niet betalen. Zo zei een bedrijfsleider van een pizzeria na de inval in 2021 dat hij pizza's bestelde, zonder daarvoor de rekening te betalen. In het begin werden de pizza's die de man bestelde nog keurig klaargemaakt. "Helvoirt, daar bezorgen we wel vaker", zei de bedrijfsleider. "We hebben vervolgens twee maanden lang voor tientallen euro's aan pizza moeten weggooien, omdat de bestellingen fake waren. Soms bestelde hij er wel acht per dag! Telkens voor het Lange Pad, maar altijd een ander adres." Hetzelfde geintje zou de man hebben uitgehaald bij een supermarkt en een aannemer.
Buurtbewoners werden lange tijd op deze manier geconfronteerd worden met het gedrag van de man. Tot recent dus, want nu is de man uit het huis gezet.
Bron: Omroep Brabant.nl