Zaterdagmiddag a.s. is de lezing van Marc Siepman in Vught, meld u aan

11 sep , 15:46 Nieuws
image0
Hopelijk bent u afgelopen weken via onze veelvuldige publicaties al in aanraking gekomen met het evenement dat zaterdagmiddag 14 september door burgerinitiatief KANT wordt georganiseerd. Bent u van plan om erbij te zijn, maar had u zich nog niet ingeschreven? Of had u het, bijvoorbeeld door de vakantietijd, alsnog gemist?
U bent van harte welkom bij KANT. Op zaterdagmiddag 14 september komt de ervaren spreker Marc Siepman naar theaterwerkplaats Novalis in Vught. Hij verzorgt daar de lezing “Alle kleine beestjes helpen”. Deze lezing besteedt aandacht aan de betekenis van het bodemleven, over alles wat er leeft onder onze voeten. Het belang is groot, want een levende bodem is de basis voor groei, voor biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Dat is ook het jaarthema van KANT.
Na afloop van de lezing is er volop gelegenheid voor vragen, gesprek en gezelligheid. Er hebben zich al tientallen mensen aangemeld. De ruimte bij Novalis is groot genoeg om nog veel meer mensen daar te kunnen ontvangen. Naar aanleiding van de lezing wordt in het tweede deel van de middag een “workshop” georganiseerd. Daarin nodigen we dorpsgenoten uit met elkaar in gesprek te gaan en daarbij ideeën, ervaringen en plannen uit te wisselen waar we in de toekomst mee verder kunnen gaan.
We hopen te bereiken dat steeds meer mensen in de gemeente Vught, ieder op hun eigen manier, en hopelijk vaak samen met anderen, stappen gaan zetten om rekening te houden met het veranderende klimaat. Burgerinitiatief KANT focust op het klimaatbestendig maken van tuinen, daken en balkons. Mensen kunnen elkaar helpen omdat u nu eenmaal zelf zeggenschap hebt over uw eigen tuin of de ruimte waar u uw bedrijf hebt gevestigd.
Zien we elkaar op 14 september? Meld u dan aan via de infopagina  https://welkombijkant.nl/marcsiepman/. Dat kan tot en met donderdagavond laat. Meer informatie nodig? Tips of wilt u meedoen met KANT? Stuur dan een bericht aan [email protected] 
De cursus ‘ontwerp een natuurrijke tuin’ in oktober en november heeft zoveel belangstelling getrokken dat die nu vol is. We hebben inmiddels een wachtlijst voor een mogelijke 2e cursus in het 1e kwartaal van 2025, mits ook daarvoor voldoende belangstelling is.