Boekpresentatie ‘De eerste oorlogsdagen. Vught - voorjaar 1940’

27 sep , 7:41 Nieuws
cover eerste oorlogsdagen 2024
Op 25 oktober a.s., aan de vooravond van de bevrijding van Vught, Helvoirt en Cromvoirt dan tachtig jaar geleden, presenteert de Stichting Erfgoed Vught een boek over hoe het viereneenhalf jaar daarvoor allemaal begon. De auteur en onderzoeker Erwin Verhoeve en redacteur Wieke Schrover, beiden lid van de Werkgroep Tweede Wereldoorlog van onze lokale heemkundekring, doen daar uitvoerig verslag van.
Het 148 pagina’s tellende boek, vol met unieke foto’s, beschrijft met name de aanloop naar de oorlog en de dagen van de week na de inval van 10 mei 1940. Er is een massa historisch archiefmateriaal doorgeploegd om een beeld te schetsen van het leven van de inwoners van onze dorpen in die onzekere tijd. Het begin van een tijdvak met veel verlies, angst en armoede, waarin men vooral bezig was met overleven.
cover eerste oorlogsdagen 2024
Het boek is een waardige opvolger van het vijf jaar geleden verschenen boek ‘De laatste oorlogsmaanden’ dat ging over de bevrijding. Intussen liggen er alweer plannen om ook over de tussenliggende jaren, een periode van overleven, onderdrukking, verzet, onderduik, verraad en collaboratie, een volgend boek te schrijven.
Tijdens de presentatie interviewt de voorzitter van de Stichting Erfgoed Vught, Jozef Kok, de auteurs en andere betrokkenen. Een bijzondere gast zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
De boekpresentatie vindt plaats op 25 oktober in DePetrus in Vught vanaf 19.30 uur. Het boek is ter plekke te koop voor €29,95 en daarna verkrijgbaar bij boekhandel Bruna in Vught. De toegang is gratis, maar we stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via: [email protected]