Bomenverhalen via KANT op het Bomenfestival op 25 oktober

08 okt , 14:08 Nieuws
image0
KANT
Vrijdag 25 oktober worden bomen van alle kanten in het zonnetje gezet. Op zorgpark Voorburg in Vught wordt rondom de watertoren een groots opgezet, bruisend en gevarieerd festival georganiseerd: muziek, lezingen, activiteiten en workshops. Het landelijk opererende Meerbomen.nu organiseert de start van het 5e campagneseizoen. Het Vughtse Podium C staat stil bij de resultaten van de bomenkansenkaart en het project Bomen over Bomen.
Burgerinitiatief KANT doet ook een duit in het zakje van het goedgevulde programma. Je kunt van 15.00 tot 17.00 uur bomenverhalen komen vertellen en verhalen van andere mensen ervaren. In 2023 waren bomen ons jaarthema. Je hebt vast gehoord van de actie “In iedere tuin een boom”. Was jij een van die 500 mensen die een boom kwam afhalen bij groencentrum Bas v.d. Bruggen? Dan zijn we benieuwd naar jouw verhaal. Hoe gaat het met jouw boom of bomen? Wat betekent de boom in jouw tuin voor jou? Wat heb je geleerd van het planten van een boom? Heb je reacties van andere mensen over jouw bomen die je wilt delen? Kom het vertellen tijdens het Bomenfestival. Misschien heb je wel een Tuiny Forest geplant en wil je jouw verhaal delen? Elk verhaal over een boom die betekenis voor jou heeft is welkom, ook al staat die boom in een andere tuin of verderop in een plantsoen.
De mensen van KANT organiseren, tegen het einde van het bomenfestival, een ludieke, luchtige bijeenkomst. Je kunt jouw verhaal ter plaatse noteren op een ansichtkaart. Je kunt er een mooie bomenfoto op zetten, die je van thuis meeneemt, of er een gedicht of tekst op schrijven. We kunnen jouw verhaal ook opschrijven als jij het vertelt aan de aanwezigen. De ansichtkaart hangen we in een boom, zodat er een mooi overzicht ontstaat en iedereen ook de boomverhalen van anderen kan lezen.
Reserveer je het tijdstip alvast in jouw agenda? Je bent welkom bij KANT op vrijdag 25 oktober. Overigens begint het bomenfestival al om 10.30 uur. Je kunt er dus de hele dag voor vrijmaken als je dat wilt. 
Burgerinitiatief KANT zet zich in voor klimaatbestendigheid. We stimuleren mensen die een tuin, balkon of dak hebben om die te vergroenen. Samen vormen we een grote groep mensen die onze leefwereld klimaatbestendig kunnen maken. U kunt contact zoeken met KANT via de website welkombijkant.nl of ons een bericht sturen naar  [email protected] voor informatie en om uw ideeën in te brengen. En natuurlijk bent u van harte welkom bij KANT op vrijdagmiddag 25 oktober tijdens het Bomenfestival.